News

Move over wandelen: met een uur in bad verbrand je net zoveel calorieën

Zijn je girlfriends elke dag in de weer met hun stappenteller en kun jij de zin 'Nog maar 45 stappen en ik zit aan de 10.000' niet meer horen? We got you. Science proofs: met een uur chillen in bad, verbrand je net zoveel calorieën als met 30 minuten wandelen.

Wandelen of in bad? Verbrand je net zoveel calorieën

Trek die stevige stappers maar weer uit en dompel je tere tenen in een warm bad. Want science proofs: met een uur in bad verbrand je net zoveel calorieën als met een halfuur wandelen. Tenzij je hardloopt, het gaat hier wél om rustig lopen. 

Snelle stofwisseling

Volgens Thijs Eijsvogels (van het Radboudumc) en Hannah Pallubinsky (Maastricht University) heeft het allemaal te maken met de verhoging van je lichaamstemperatuur en de verhoging van je hartslag. Door je hogere lichaamstemperatuur, gaat je stofwisseling net iets sneller werken, dan wanneer het in rust is, legt Eijsvogels uit aan NU.nl.

via GIPHY

Hoge hartslag

Lig je lekker te chillen in het warme water, dan daalt je bloeddruk. En - legt Pallubinsky uit aan NU.nl - dan slaat je hart sneller. Ook adem je vaker, wanneer je in het warme water ligt. En al die acties, dat kost natuurlijk extra energie. 

Easy, tiger

Dus hell yes! Met een warm bad verbrand je dus waarschijnlijk net zoveel, als wanneer je een halfuur rustig wandelt. Rustig, want sadly but true, een rondje hardlopen is nog altijd de beste keuze wanneer je wat kilocalorieën wilt verbranden. 

via GIPHY

Eijsvogels: 'Bij het nemen van een warm bad verbrand je iets meer caloriën dan wanneer je op de bank ligt.' En guys, die keuze is echt niet zo moeilijk. Zet maar aan die kraan. Geen bad in huis? Met deze bath bucket kun je alsnog badderen! 

Bron: Nu.nl, Viva.nl | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved