Health

Waarom nu beginnen met hardlopen een goed idee is

Veel meiden zien er tegenop om naast school en leuke dingen doen ook nog eens te gaan sporten. Tijdverspilling, niet? Nou, nee. Sporten is belangrijk en heeft veel voordelen. Als jij niet zo'n groot fan bent van sporten in de sportschool, is het misschien een idee om te beginnen met hardlopen. Er zijn genoeg redenen te noemen waarom hardlopen een goed idee is. Wij hebben er in ieder geval al 6 voor je verzameld. Trek die hardloopschoenen maar uit de kast en gaan!

1. Beginnen met hardlopen kost niks

Je hebt geen abonnement nodig bij de sportschool of bij een vereniging om te hardlopen, dus daarom is beginnen met hardlopen zeker een aanrader wanneer je er liever geen geld aan uit wilt geven. Natuurlijk zul je goede sportschoenen en sportkleding moeten hebben en dat is wel een kleine investering. Maar al met al heb je geen vaste, maandelijkse kosten, dus wordt beginnen met hardlopen alweer een stuk aantrekkelijker.

2. Beginnen met hardlopen kan altijd

Het maakt niet uit waar je bent: hardlopen kan altijd. Het enige wat je hoeft te doen is je sportschoenen en kleding mee te nemen en je bent klaar om te sporten. Je kunt voor jezelf bepalen of je liever in de ochtend, middag of avond sport en je zit niet vast aan bepaalde tijden van bijvoorbeeld een sportschool. Heel fijn als je het druk hebt met andere dingen, zoals school of werk bijvoorbeeld.

3. Beginnen met hardlopen is goed voor je conditie

Hardlopen is een goede manier om conditie op te bouwen. Plan voor jezelf in hoe lang en hoe hard je wilt hardlopen en houd dit goed bij. Probeer hier steeds weer een stapje bovenop te doen. Hardlopen is een hele goede manier om je conditie op te bouwen én om in conditie te blijven. 


beginnen met hardlopen

4. Beginnen met hardlopen is niet saai

Hardlopen is niet alleen gezond, maar het zorgt er ook nog eens voor dat jij veel meer van je omgeving ziet dan als je bijvoorbeeld op de fiets zit. Wanneer je aan het hardlopen bent kun je niet anders dan om je heen kijken, dus je ziet ontzettend veel. Misschien ontdek je plekken in je buurt die je eerder nog nooit hebt gezien. Geniet vooral van de omgeving, want dat zal je goed doen.

5. Beginnen met hardlopen is een goede manier om af te vallen

Hardlopen is sporten en met sporten verbrand je calorieën. Nog een reden om te beginnen met hardlopen dus. Als jij graag af wilt vallen, dan is hardlopen een goede en ook nog eens leuke manier. Afvallen zonder dat je staat te zweten in een sportschool klinkt top, toch? Zweten in de buitenlucht, dat is veel frisser ;-). Bepaal je eigen tempo en plan zelf in hoe vaak en hoe lang je wilt hardlopen.

6. Beginnen met hardlopen kun je samen doen

Je kunt ervoor kiezen om in je eentje te beginnen met hardlopen, maar hardlopen is iets wat je ook heel makkelijk samen kunt doen. Veel gezelliger en ook nog eens heel effectief. Wist je namelijk dat samen sporten met een vriendin of vriend ervoor zorgt dat je beter sport? Lees er meer over in dit artikel. 

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved