Food

Wil jij zelf KFC kip maken? Met dit recept is dat super easy

Aah! Wij zijn fan van de KFC kip, dus dit recept is perfect om het zelf te kunnen maken. Heerlijke chickenstrips met een krokant laagje aan de buitenkant en een malse smaak van binnen. Kip met een korstje van verkruimelde Doritos Nacho Cheese. Yum. Zelf deze KFC kip maken? We hebben het recept hieronder staan.

Smullen maar: KFC kip maken doe je zo

Need voor 12 stukjes kip:

♥200 gram patentbloem
♥50 milliliter halfvolle melk
♥2 kipfilets
♥2 eieren
♥1 zak Doritos Nacho Cheese
♥vers gemalen peper
♥Bakpapier

KFC kip maken met Sweet Chilli Doritos, dat klinkt goed toch? Let’s go.

via GIPHY

Stap 1

Allereerst begin je met de oven voor te verwarmen op 200 graden. Snijd ondertussen de kipfilet in plakken van ongeveer anderhalf centimeter.

Stap 2

Meng de eieren met de melk en peper in een kommetje door elkaar. Zet links de stukjes kip, rechts de bloem en daarnaast het mengsel met de ei. Je gaat nu werken van links naar rechts om het makkelijk te maken. Verkruimel de Doritos door in de zak te knijpen.

Stap 3

Leg de kipstukjes één voor één eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en daarna doe je ze in de chipszak. Schud de zak een beetje heen en weer dat het kipstukje goed bedekt wordt met kruimels. Als je dit bij alle kipstukken gedaan hebt, leg je ze op de bakplaat met bakpapier. Zet de plaat met kip in de oven, laat het 20 minuten krokant en gaar bakken en klaar is Kees! Zelf KFC kip maken was nog nooit zo makkelijk. Smakelijk!

Wil je nog meer lekkere recepten uitproberen? Kijk is hieronder.

Deze snack is perfect voor knoflook-lovers

Sweet: dit is hét recept voor chocolade taco's

5 lekkere en makkelijk zoete aardappel recepten

Bron: Ster in de keuken | Beeld: Unsplash
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved