Food

Deze snack is perfect voor knoflook-lovers

Gooi je ook het liefste in elk gerecht een flinke portie knoflook? En ben je gek op snacken? Wij begrijpen dat helemaal. Daarom heeft Girlscene het recept voor deze overheerlijke knoflook-snack hier neergezet. Knoflook-lovers, you're welcome.

Snack met heel veel knoflook 

Ingrediënten:

- 400 gr bloem
- 1 el  kristalsuiker
- 7 gr gist
- 2 tl zout
- 350 ml kopje warm water
- 3 el olijfolie 
- 100 gr boter
- 6 gehakte tenen knoflook 
- handje gehakte peterselie
- 1 tl knoflookpoeder

Ben je gek op knoflook? Probeer deze recepten dan ook eens.


 

Het recept:

➞ Verwarm de oven voor op 220°C.
➞ Doe  het broodmeel, de suiker, de gist en het zout in een grote kom.
➞ Mix dit zachtjes tot het gemengd is.
➞ Zet de mixer op lage snelheid en voeg het warme water en twee el olijfolie toe. Mix het geheel totdat het een bal deeg is.
➞ Vet een grote kom in met de overige olijfolie.
➞ Doe het deeg hierin en bedek de kom met plasticfolie.
➞ Zet de kom weg, zodat het deeg kan rijzen voor ongeveer anderhalf uur.  
➞ Haal het deeg uit de kom en leg op een ondergrond bedekt met bloem. 
➞ Verdeel het deeg in twee stukken. 
➞ Leg beide stukken deeg plat op een stuk plasticfolie en laat ze voor tien minuten rusten.
➞ Strooi bloem op de bovenkant van de stukken deeg en snijd dit vervolgens in vier stukken. 
➞ Druk het om het kwartier plat en snijd dit totdat je uiteindelijk zestien stukken deeg hebt.
➞ Strooi op elk stuk met een beetje bloem en rol dit tot bolletjes. 
➞ Rol de bolletjes vervolgens uit tot een sliert en maak er een knoop van.
➞ Leg de knopen op de bakplaat, dek ze (niet te strak) af met plasticfolie en leg ze voor een half uur opzij. 
➞ Vervolgens verwijder je het plasticfolie en leg je de knopen in de voorverwarmde oven.
➞ Bak ze 20 minuten. 
➞ In de tussentijd smelt je de boter in een kleine pan op laag vuur.
➞ Voeg de knoflook toe en laat de inhoud voor 2 minuten met rust.
➞ Voeg de peterselie en het knoflookzout toe en meng dit door elkaar.
➞ Haal de knoflookknopen uit de oven en laat even afkoelen.
➞ Smeer de topping eroverheen en serveer eventueel met geraspte kaas.

Nog meer snacks maken? Deze heb je binnen no-time ready to eat.

Bron: bakerbynature.com, dashofsavory.com | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved