Food

40 teentjes alstublieft: recepten voor mensen die DOL zijn op knoflook

Iedereen die morgen bij jou in de buurt komt heeft pech, maar wees eerlijk: wij houden van knoflook. Het liefst gooien we het in al onze gerechten, want het geeft je dish toch net iets meer smaak. Wij hebben daarom de lekkerste recepten mét knoflook voor jou op een rijtje gezet. Enjoy!

1. Kippenpoten met 40(!) teentjes knoflook

Ingrediënten voor 4 personen:
– 6 kippenpoten (ongekruid)
– 100 gram Italiaanse kruiden
– Zout en zwarte peper
– 2 lepels olijfolie
– 2 rode uitjes (in kleine stukjes gesneden)
– 40 teentjes knoflook, ja het staat er echt(!)
– 3 takjes peterselie
– 2 blokjes boullion
– stokbrood

Het recept:
♥ Verwarm de oven voor tot 175 °C.
♥ Strooi de kruiden, zout en peper over de kippenpootjes.
♥ Verhit de olijfolie in een koekenpan die ook in de oven kan op middelmatig vuur. Leg de poten in de pan en bak ze in 10-15 minuten aan beide kanten goudbruin. Leg de pootjes op een bord.
♥ Doe de rode uitjes in de koekenpan, zet het vuur middelmatig en bak de uitjes in 5 minuten, al roerend, knapperig. Voeg de knoflook toe en bak deze 2 minuten al roerend mee, tot hij wat kleur krijgt. 
♥ Leg de kippenpootjes weer in de koekenpan, en doe de takjes peterselie daarover en schenk de kippenbouillon erbij.
♥ Zet de pan 20-25 minuten in de oven tot de kip gaar en de saus dikker is.
♥ Serveer de kip met de knoflookt en doe het stokbrood erbij voor extra vulling.

knoflook kip

2. Spinazie met knoflook en pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen:
– 750 gram spinazie
– 3 teentjes knoflook
– 10 cherrytomaatjes 
– Zout
– 2 lenteuitjes
– 50 gram pijnboompitten
– 1 lepel agavesiroop
– Peper
– Olijfolie 

Het recept:
♥ Verhit de olie in een middelgrote pan.
♥ Voeg de lenteuitjes, de knoflook en cherrytomaatjes toe en laat, af en toe roerend,  5 minuten zachtjes bakken.
♥ Bak de pijnboompitten.
♥ Voeg de spinazie, gebakken pijnboompitten en agavesiroop toe en bak terwijl je de blaadjes steeds schudt 2,5 minuut tot de spinazie zacht is.
♥ Voeg daarna peper en zout toe voor extra smaak.

3. Geroosterde aardappels met gepofte knoflook

Ingrediënten voor 3 personen:
– 750 gram krieltjes
– Peterselie
– 2 eetlepels olijfolie
– 5 teentjes knoflook
– Zeezout

Het recept:
♥ Verwarm de over voor op 200 Cº.
♥ Verdeel de krieltjes over de bakplaat samen met de tenen knoflook op het bakpapier.
♥ Bestrooi de krieltjes met zeezout en schep dit om in de olie.
♥ Bak de krieltjes en de knoflook in de oven in 45 minuten goudbruin en schep na 25 minuten een keer om.
♥ Laat de krieltjes 4 minuten afkoelen.
♥ Serveer deze met de teentjes knoflook.

4. Brood van de grill met knoflook en olijfolie

Ingrediënten voor 4 personen:
– 1 half witbrood
–  Olijfolie
– Peper en zout
– 2 teentjes knoflook

Recept:
♥ Smeer de beide kanten van het brood in met knoflooken doe het brood op 200 graden in de oven voor acht minuten.
♥ Haal het brood uit de oven en laat het 2 minuten rusten.
 ♥ Leg het op een houten snijpank en smeer er een beetje olijfolie op.
♥ Strooi er zout en peper op.

5. Gamba’s in knoflook

Ingrediënten voor 4 personen:
– 18 gamba’s 
– Lenteuitje
– 6 teentjes knoflook
– Zout
– 2 eetlepels olijfolie

Het recept:
♥ Pel de gamba’s en doe ze in een kom.
♥ Haal het vel van de knoflook af en snijd de knoflook in stukjes.
♥ Voeg nu de helft van de knoflook, toe aan de garnalen.
♥ De overige knoflook voeg je toe aan de eetlepels olijfolie.
♥ Doe de andere helft van de olijfolie in de pan en bak de gamba’s tot ze een goudbruine kleur hebben.
♥ Doe nu de olijfolie met knoflook er over heen.
♥ Snijd de lenteuitjes in stukjes en doe deze over het geheel.

Beeld: Unsplash, iStock | Bron: culy.nl, mijnreceptenboek.nl

Must reads 👀