Travel

Dit zijn de leukste plekken voor een staycation in Nederland

Op vakantie naar een ver land zit er waarschijnlijk niet in deze zomer. Corona verpest ook dit jaar alle vakantieplannen naar het buitenland. Maar dit betekent niet dat je niet op vakantie kan! Je kan super leuk op vakantie in Nederland. Dit zijn de leukste plekken voor een staycation deze zomer.

Staycation: de leukste plekken

Helaas kan je waarschijnlijk niet naar het buitenland deze zomer. Ook dit jaar moet jij al je vakantieplannen weggooien door het coronavirus. Gelukkig kan je nog wel op vakantie in eigen land! In Nederland zijn genoeg mooie plekken te bezoeken. Wil jij een weekje op vakantie of een leuk weekendje weg? Check dan deze leuke vakantiebestemmingen in Nederland.

Het strand

Je kan heel makkelijk een Airbnb huren dicht bij de zee. Op het strand liggen bij Zandvoort, over de boulevard struinen in Scheveningen. Of lekker chillen bij een beachclub in Bloemendaal (als de horeca weer open mag). Dit zijn allemaal super leuke plekken om met vriendinnen een paar dagen op vakantie te gaan. Samen de zonsopgang bekijken op het strand of 's nachts skinny dippen kan ook allemaal in Nederland!

Bezoek een onbekende stad

Ken jij de randstad al helemaal? Ga dan een keertje naar een andere stad! Maastricht, Groningen, Leeuwarden of Zwolle zijn ook hele leuke steden! Boek een nachtje in een hotel of huur een Airbnb en ga op onderzoek uit in een compleet nieuwe stad. Wedden dat er nog genoeg steden in Nederland zijn die jij nog nooit hebt gezien.

De Waddeneilanden

Als jij de boot afstapt en het eiland op loopt voel jij gelijk een vakantiegevoel. Lekker je tentje opzetten in de brandende zon of op zoek naar het gehuurde huisje aan het strand. Ook zijn de Waddeneiland geschikt om lekker de wandelen of te fietsen. Houd jij van een actieve vakantie? Dan is dit een must see!

Huur een huisje in the middel of nowhere

Wil jij met een groep vrienden keihard feesten, zingen en lachen? Huur dan een huisje ergen in the middle of nowhere. Ergens waar je geen rekening hoeft te houden met buren of auto's die de straat in komen rijden. Hier kunnen jullie volledig los gaan. Het is wel handig dat iemand een rijbewijs heeft en een auto anders is het huisje moeilijk te bereiken.

Lees ook:

18 tips voor een vakantiegevoel in eigen land

Beeld: Unsplash: Josh Hild, Simon Berger
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved