Food

Ben & Jerry's komt met een nieuwe smaak en die wil je proeven

Ben & Jerry's ijs is altijd heaven. Grote stukken brownie, caramel of koekjesdeeg, wij worden er blij van. Na meer dan 25 jaar en misschien wel 1000 smaken komt het bedrijf met een nieuwe super lekkere smaak. Het water loopt al uit onze mond!

Ben & Jerry's nieuwe ijssmaak

Ben & Jerry's ijs is misschien wel de hemel op aarde. Er zijn zo veel verschillende en unieke smaken! Ook heeft het bedrijf veel verschillende soorten ijs. Bijvoorbeeld vegan en fairtrade ijs. Ze hebben zelfs ijs zonder zuivel! Nu heeft Ben & Jerry's een nieuwe smaak toegevoegd in hun 'Topped' lijn. Bij deze lijn zit er een harde laag over het ijs heen. Je kan de laag met je lepel kapot slaan. Als de bovenste laag van de nieuwste release breekt dan proef je wiskey ijs! Om precies te zijn: 'Brown butter bourbon ice cream with blonde brownie chunks & whiskey caramel swirls’. Hoe yummy klinkt dit?! Ben & Jerry's is bedacht in de Amerikaanse staat Vermont. In deze staat vind je ook de distilleerderij WhistlePig. Hier wordt whiskey gebrouwen. De twee bedrijven zijn een samenwerking aangegaan en bedachten de nieuwe smaak Whiskey Bizz. 

Hoe smaakt het precies?

De whiskey die wordt gebruikt in het ijs heeft aroma's van kaneel, zwarte peper en grapefruit. Ook proef je tonen van pure chocola en pittige gember. Dit wordt gecombineerd met de smaak van bruine boter en caramel. Helaas is deze heerlijke nieuwe smaak nog niet verkrijgbaar in Nederland. Alleen in Amerika kan je de smaak kopen. Wanneer hij is Nederland te verkrijgen is? Dat weten we nog niet. Laten we hopen dat de smaak hier snel in de schappen ligt!

Ben & Jerry's

Wist jij dat Ben & Jerry's zelfs ijs voor honden hebben gemaakt? Check het hier!

Beeld: istock
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved