Lifestyle

Goed nieuws: het eerste proeffestival komt eraan (en dat is al sneller dan je denkt)

Wat kijken we allemaal ontzettend uit naar het eerste moment dat we weer de zon op onze huid kunnen voelen, terwijl op de achtergrond onze favoriete artiesten hun ding doen. Oh, en niet te vergeten een lekker drankje in onze hand. Helaas moeten we de festivals al dik een jaar missen, maar er is hoop! Het eerste proeffestival wordt namelijk gehouden en dat is sneller dan je denkt. 

Eerste proeffestival in maart 2021

Het eerste proeffestival is een feit! Er komen er zelfs meerdere aan om te testen of de corona maatregelen wel gehandhaafd kunnen worden. Op 6, 7, 13 en 14 maart is het zo ver. In samenwerking met ID&T en MOJO zet Fieldlab, een initiatief vanuit de cultuursector, festivals en concerten op in de Ziggo Dome. Ook komen er een paar op het festivalterrein van Lowlands in Biddinghuizen. Bezoekers moeten een negatieve uitslag van een coronatest laten zien en aan de deur wordt ook je temperatuur opgemeten. Daarnaast zijn er steekproeven met sneltest. Iedere festivalganger krijgt ook een tag aan een keycord. Hiermee worden contactmomenten en de contactduur met andere bezoekers geregistreerd.

Wanneer is het eerste proeffestival?
Op 6 maart om 15.00 uur begint het eerste evenement in de Ziggo Dome. Dat is een dance feest. Een dag later is er om 16.00 uur een concert. Op zaterdag 13 maart staat Biddinghuizen, yep, de locatie van Lowlands, vanaf 13.00 uur in het teken van een dancefestival. Op zondag 14 maart is daar ter proef een popfestival. De line-up van de festivals en concerten is nog niet bekendgemaakt.

De coronamaatregelen op het proeffestival
Je zou denken dat de regels súper streng zijn, maar dat valt wel mee. Als bezoeker word je tijdens het evenement alleen gevraagd om een mondkapje te dragen. De testfestivals zullen helaas maar een halve middag duren. Er komen verschillende podia waar bezoekers vrij tussen kunnen bewegen. Bij de evenementen in Ziggo Dome worden 1300 bezoekers verwacht, die worden verdeeld in 5 ‘bubbels’ van 250 personen en 1 groep van 50 personen. Op het evenemententerrein van Walibi Holland worden in totaal 1500 bezoekers per festival ontvangen, te verdelen in 3 groepen van 500 personen.

Laten we heel erg hopen dat dit werkt, want het eerste festival van 2021 staat al gepland. 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved