Health

Zo kun jij gezond snacken zonder schuldgevoel

Je herkent het vast wel; nu je zoveel thuis bent is de verleiding om de hele dag te gaan snacken erg groot. Van repen chocolade tot stapels nacho's met kaas: we love it. Helaas voel je je hierdoor niet echt veel beter. Gelukkig hebben wij wat handige tips voor je verzameld waarmee je die sugar dip geen kans geeft en je energie level een boost krijgt.

Als je ons een beetje kent, weet je dat wij dól zijn op koekjes, chocolade en alles met héél veel kaas. Hoewel wij voorstander zijn van jezelf iets gunnen, is het voor je energie level natuurlijk minder goed om de hele dag te snacken. You get us. Als je dat doet heb je eigenlijk geen zin meer om iets te ondernemen en wil je het liefst heel de dag op de bank Netflix kijken. Wij zouden Girlscene niet zijn als we niet op zoek zouden zijn gegaan naar andere manieren om tóch te genieten van all the good food: gezond snacken dus! 

gezond snacken pannenkoekjes

Tip 1: maak van je ontbijt al een feestje 

Wij weten niet hoe het met jullie zit, maar als wij niet hebben ontbeten, dan wordt het met gezond eten de rest van de dag vaak niets! Dan craven wij de hele dag naar suiker, véél suiker. Wanneer je de dag start met een voedzaam ontbijtje, heb je direct energie om die (thuis)werkdag te knallen! En waarom zou je van de huidige situatie geen gebruik maken door lekker uitgebreid aan de slag te gaan? Van gehaast naar je werk of school gaan is nu geen sprake. Wedden dat jij sowieso blij wordt van een stapel gezonde pannenkoekjes? ;-) Als je dan toch bezig bent, kan je jezelf maar beter nóg vrolijker maken door die fluffy pancakes af te toppen met een beetje fruit en een creamy laagje, zonder suiker uiteraard!
 

gezond snacken brownies

Tip 2: zorg voor snacks met extra veel proteïne

Als jij dacht dat een echte fitgirl nooit meer kon snacken, girl you are wrong! Zeker wanneer je regelmatig een rondje jogt of een fijne yoga video volgt, is het slim om elke paar uur iets te eten. En geloof ons, er zijn nog genoeg opties om te genieten van that chocolate goodness. Kies bijvoorbeeld voor Protein Brownies of Protein Cookies! Je krijgt met deze versies een stuk minder suiker binnen, maar daar proef je weinig van. Promised! Dat wordt ook ruimschoots gecompenseerd met de extra proteïne die je binnen krijgt, handig voor als jij net als wij fanatiek bent met home work-outs ;-). Ook als je niet sport, is die extra energie boost hartstikke welkom tijdens zo'n dagje thuiswerken. 

gezond snacken pizza

Tip 3: vervang ongezonde recepten door een healthy versie

Over proteïne gesproken: wie zegt er dat je nooit meer pizza kunt eten als je let op wat je eet? Pizza kan juist een goede manier zijn om zowel aan je dagelijkse hoeveelheid groenten te komen als een goede portie proteïne. Daar zullen je darmen je ook dankbaar voor zijn ;-) Gelukkig bestaan er een heleboel varianten van glutenvrije pizza's met een flinke dosis proteïne. Deze zijn een stuk minder 'zwaar' dan een normale pizza of je favoriete creamy pasta. Dat betekent dus dat je extra los kunt gaan met de lekkerste toppings, omdat je bespaart op de carbs. Dat wordt dus alsnog lekker voor Netflix ploffen, terwijl je zonder schuldgevoel geniet van je favourite dish ;-)

gezond snacken

* dit artikel is geschreven in samenwerking met Foodspring

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved