Lifestyle

Oops: op deze 12 manieren kunnen jouw Sims sterven

 

De Sims 4 is een levenssimulatiespel en de dood is of course een onderdeel van het leven. Zo dus ook in De Sims 4. Wist je dat er voor jouw loving Sims heel veel manieren zijn om te sterven? Oei! Welke heb jij al eens meegemaakt? 

1. Dood door ouderdom

We beginnen met een logische: dood door ouderdom. Deze dood is het meest peaceful voor jouw Sims. Hopelijk hebben ze een mooi leven gehad!

via GIPHY

 

2. Dood door honger

Deze dood is zeldzaam, want net als mensen hebben de Sims een sterke overlevingsdrang. Zij zullen er dus voor zorgen altijd iets te eten wanneer ze honger hebben. Wil je toch weten hoe het is als een Sims sterft aan honger? (Guilty!) Dan is het makkelijkste om de koelkast weg te halen in een huis. 

via GIPHY

 

3. Dood door verdrinking

Dit is een echte classic voor iedereen die vroeger al De Sims speelde. Je kent de regels: bouw een zwembad, laat je Sims zwemmen, haal het trapje weg en bouw een extra hek rondom de rand van het zwembad. And then we wait. Zo zielig!

via GIPHY

 

4. Dood door oververmoeidheid

De oudere Sims in jouw game zijn niet meer zo fit. Het risico op sterven bij vermoeidheid is dus een stuk groter. Wil je jouw Sims een knallend uiteinde geven? 😉 Laat ze drie keer ‘Ojaa!’ doen. Magere Hein komt gegarandeerd langs. 

via GIPHY

 

5. Dood door brand

Oei, als je veel De Sims speelt, weet je hoe het is om opeens brand te zien. Vaak komt dit door een goedkoop fornuis en lage cooking skills. Deze dood is heel makkelijk te voorkomen door de aanschaf van een brandblussysteem. Pfieuw!

via GIPHY

 

6. Dood door elektrocutie

Sommige – vaak goedkope – elektrische apparaten gaan stuk. Je kan ervoor kiezen om een nieuwe te kopen, maar je Sims kunnen ook heel milieu friendly proberen de apparaten zélf te repareren. Helaas gaat dit niet altijd vanzelf en krijgt je Sim een schok. Pas de tweede schok is fataal, dus be warned. 

via GIPHY

 

7. Dood door opgegeten te worden door een Koeienplant

De Koeienplant is erg famous onder iedere Sims-speler. Hij is namelijk al vanaf De Sims 2 onderdeel van de game. Deze planten kunnen je Sims opeten. Yikes! Na één keer proberen spuugt de plant de Sim vaak weer uit, maar na 2 keer opeten is het game over. 

via GIPHY

 

8. Dood door emoties

Soms lopen de emoties voor een Sim zó hoog op, dat ze eraan sterven. Ja, echt. De emoties die killing kunnen zijn voor jouw Sim? Lol, razernij en schaamte. Wij willen soms ook weleens door de grond zakken van schaamte, maar een Sim gaat er dus iets extremer mee om 😉

via GIPHY

 

9. Dood door weersomstandigheden 

Voor deze doodsoorzaken moet je het uitbreidingspakket Jaargetijden hebben. Het zit namelijk niet standaard in de base game. Deze manieren van sterven zijn eigenlijk best logisch. Als een Sim te koud gekleed is en naar buiten gaat terwijl het sneeuwt, kan hij bevriezen. Of als je jouw Sim laat sporten in hartje zomer, dan kan hij oververhit raken en sterven. Dat is niet alles: een Sim kan ook geraakt worden door bliksem en dat niet overleven. 

via GIPHY

 

10. Dood door het eten van een Kogelvis 

Bij het uitbreidingspakket Stedelijkleven kunnen de Sims een nieuw recept maken: Kogelvis Nigiri. Als de Sim het recept maakt maar eigenlijk geen goeie chef is, is het eten van de vis fataal. Oeps!

via GIPHY

 

12. Dood door een opklapbed

Er is een speciaal bed bij De Sims 4 Klein Wonen, die je in- en uit kunt klappen. Niet zo bijzonder zou je denken, maar je Sim kan doodgedrukt worden door dit bed. De kans is gelukkig klein, maar toch. 

via GIPHY

Do you love The Sims? Er is nu een gloednieuw accessoirespakket!

Bron: simsnippets.nlBeeld: EA

Must reads 👀