Beauty

Haar twisten: dit is hoe je de fabulous twist out look krijgt

'S avonds voor het slapen gaan je haar twisten, wat zijn daar eigenlijk de benefits van? Natuurlijk zijn twists een cute hairstyle, alleen zijn wij in love met de look van een twist out. Hoe krijg je nou die fabulous twist out krullen? We will explain. 

Haar twisten: dit is hoe je de fabulous twist out look krijgt

Oké, maar wat zijn twists én een twist out nu eigenlijk precies? Het is super simpel really. Want, een twist kan je een beetje vergelijken met een vlechtje. Het is een haarstijl waarbij je twee plukjes haar pakt en die om elkaar heen draait. You got it? Haar twisten is dus helemaal niet zo moeilijk. Nu vraag je je vast af wat een twist out is? Hier komt 'ie: een twist out is het kapsel dat je krijgt, wanneer je de twist ‘vlechtjes’ er na een aantal uur weer uithaalt. Wow. Ja, een twist out is dus eigenlijk een hele handige manier om dichte krulletjes te krijgen in voornamelijk 3a tot en met 4c haar, zonder dat je hitte gebruikt. And we love it. Alleen, hoe ziet haartype 3a tot en met 4c er dan uit? Nou, 3a haar varieert van ‘s’ krullen tot kurkentrekker krullen en krultype 4 heeft juist strakkere en dichte krullen, die je niet altijd even goed ziet. Hiervoor is een twist out dus perfect! 

haar twisten

Haar twisten is dus helemaal niet zo moeilijk, toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten tijdens het twisten. Wil je dé perfecte twist out look? Probeer dan eens deze vier stappen! 

1. Haar twisten op vochtig haar 

Haar twisten lukt het beste als je haar vochtig is. Dus, stap onder de douche vandaan en droog je haar goed af met een oud T-shirt. Na deze stap ben je good to go. Met vochtig haar bedoelen we by the way niet té nat en niet té droog haar. Duh. Dit klinkt obvious, right? Toch is het handig om te weten dat té nat haar ervoor zorgt je twist out gaat pluizen en in té droog haar je look niet lang blijft zitten. 

2. Maak kleine twists

Wil je mooie, duidelijke krullen? Dan kan je het best kleine twists maken. Why? Nou, kleine twists zorgen ervoor dat je twist out er het allerbest uitziet. Yes really. Begrijp ons niet verkeerd, want natuurlijk zijn chunky twists ook fleek. Alleen als je voor een twist out look gaat, dan blijven deze krullen niet langer dan een dag zitten. 

3. LOC of LCO 

Probeer eens de LOC en de LCO methode tijdens het twisten. Why? Nou, deze methodes zorgen er namelijk voor dat je haar heel lang gehydrateerd blijft. Wow. Zo heb je de hele week een twist out zonder frizz. Dat klinkt amazing, right?

4. Twist out 

De laatste tip is misschien wel een van de belangrijkste. Wil je een mooie twist out bos krullen, zonder pluis? Laat de twists dan lang genoeg zitten. Ze moeten écht kurkdroog zijn, want alleen dan pluist je haar niet. Oeh. Om deze reden is het dus ook important dat je haar dus niet té nat is als je begint met twisten. 

Haar twisten? Dit zijn de voordelen

❤ Heb je last van klitten? Zeg daar dan maar alvast doei tegen. Je haar twisten zorgt er namelijk voor dat het veel minder snel in de knoop raakt. 

Pluist je haar? Haar twisten na het wassen in combinatie met de LOC en LCO methodes zorgt ervoor dat jouw haar gehydrateerd blijft. Bye pluis. 

❤ Heb je veel last van shrinkage? Haar twisten zorgt ervoor dat je krullen worden stretcht. Nu vraag je je misschien af wat dit betekent. It's easy. Je krullen lijken door een twist out net ietsjes langer. #winning.

 

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved