Travel

Met deze tips plan je een lange reis na coronatijd

Misschien wilde jij in 2020 een lange reis maken, maar moest je deze trip on hold zetten dankzij een wereldwijde pandemie. Geeft niets, dit geeft je juist meer tijd om jouw ultieme dream trip te plannen! Met deze tips stap jij straks goed voorbereid in het vliegtuig. 

Met deze tips plan je een lange reis na coronatijd

Kies je bestemming

Daar begint het natuurlijk allemaal mee! Waarschijnlijk heb je al een beetje in gedachten waar je naartoe wilt. Maak een lijstje met plaatsen en bezienswaardigheden die je echt niet wilt missen. Maak bijvoorbeeld een Pinterest board ter inspiratie of zoek op locatie via Instagram. Zo weet je ook meteen waar de meest fotogenieke spots te vinden zijn :-) Klets met mensen die er al weleens geweest zijn en vraag of zij tips hebben. Heb je mooie plekken gevonden? Nice! Aan de hand daarvan kun je een route plannen. En niet geheel onbelangrijk: een vliegticket boeken! 

Met wie ga je reizen?

Voor veel girls is het een droom om ooit een keer een solo trip te maken. Mega spannend, maar ook heel erg leuk! Je kan doen en laten wat je wilt en op deze manier is het echt jóuw dream trip. Lijkt het je saai of eenzaam om alleen te reizen? Wie weet wil jouw bestie wel met je mee! Samen op avontuur en de leukste dingen beleven: wie wil dat nou niet! No worries als je geen vrienden hebt die een lange reis willen maken. Op reis ontmoet je namelijk heel makkelijk andere solo travelers zoals jij en ben je geen moment alleen. 

tips plannen lange reis

Bepaal je budget

Het is fijn om van tevoren te weten hoeveel geld je moet sparen voor je reis. Het kan best lastig om precies in te schatten wat je volledige reis gaat kosten, maar dat geeft niet. Een globaal idee is al voldoende. Zo voorkom je dat je opeens zonder geld ergens strandt ;-) Wanneer je weet hoeveel geld je wilt uitgeven, kan je beginnen met sparen! Heb je geen tijd om te sparen en wil je het liefste meteen het vliegtuig instappen? Misschien is dan wel iets voor je om een baantje in het buitenland te zoeken. Op deze manier kun je geld verdienen én de plek waar je bent, ontdekken. 

Hoe lang wil je reizen?

Dit is voor iedereen anders. Misschien heb je wel een tussenjaar en heb je alle tijd om een lange reis te maken. Je kan het ook laten afhangen aan de bestemming: hoeveel tijd heb je nodig om alles te zien wat je wilt bezoeken? Als je dit nog niet weet óf je vindt het leuker om ruimte over te laten voor spontaniteit, is het ook een optie om zonder einddatum van je reis te vertrekken. 

Andere dingen die je moet regelen 

Als je een lange en verre reis maakt zijn er nog een aantal andere dingen die je moet regelen. Zo is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Als er onderweg dan iets gebeurt, ben jij tenminste in goede handen. Ook is het slim om te checken wat de bepaalde 'eisen' zijn aan een bestemming. Hierbij moet je bijvoorbeeld denken aan een visum of vaccinaties. Soms zijn deze namelijk verplicht! En als laatste: bedenk welke spullen je tijdens je reis nodig hebt. Misschien moet je wel een nieuwe rugzak/koffer/wandelschoenen/zonnebril aanschaffen. Hét excuus voor een shopping spree.

via GIPHY

Is een verre reis niets voor jou? Wij hebben hier 7 verschillende plekken die vlakbij huis zijn, maar toch voelen als een verre bestemming. 

Bron: reisjunk.nl | Beeld: pexels.com
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved