Travel

7 bestemmingen die voelen als een verre reis

Wil jij heerlijk een weekje op vakantie naar een exotische bestemming, maar zie je het niet zo zitten een meer dan tien uur opgesloten te zitten in een vliegtuig? Dan hebben wij de perfecte bestemmingen voor jou! Girlscene zet een aantal bestemmingen op een rijtje die met het vliegtuig super snel te bereiken zijn, maar voelen als een verre reis! Pak die koffer maar vast in...

1. IJsland
Geen enkel landschap is zo verrassend als IJsland. Het landschap zit verborgen met vulkanen, heuvels, geisers en rivieren. Het landschap heeft haast iets mythisch. Het eiland heeft een eigen kenmerkende cultuur ontwikkeld zodat het lijkt alsof je je aan de andere kant van de wereld bevindt. Perfect om je een weekend, of week compleet af te zonderen en te genieten van bijvoorbeeld het Noorderlicht of een heerlijke natuurlijk warm bad. We love!

2. Kroatië
Wist je dat één van de mooiste stranden ter wereld ligt in Europa? In Kroatië ligt namelijk De Gouden Hoorn, of beter de Zlatni Rat. Dit is een prachtig wit strand dat ontstaan is door de invloed van de stroming, de wind en de golven. Dit natuurfenomeen gebeurt nog steeds en daarom verandert het strand nog regelmatig. De plek is zeer populair en doet je denken aan een prachtig strand op een exotische locatie. Perfect voor een tripje!

 

Een foto die is geplaatst door Luke (@riverpilot007) op

3. Schotland
Misschien denk je in eerste instantie niet zo snel aan Schotland, maar het land heeft met zijn geschiedenis en volksverhalen een grote aantrekkingskracht op toeristen. Er zijn vele burchten en slotten te bewonderen die je doen voelen als een ware prinses. Daarnaast zijn er prachtige ruïnes en uitgestrekte gebieden die je doen denken dat je je in een andere wereld begeeft. Natuurlijk kun je ook genieten van een heerlijk alcoholisch drankje. Allemaal in kilt natuurlijk ;-).

4. Canarische Eilanden
Natuurlijk kennen we de Canarische Eilanden allemaal van prachtige plekken zoals Lanzarote,Tenerife en Fuerteventura. Deze fascinerende kustlijn van vulkanische eilandgroepen geeft een prachtig uitzicht en is zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken. Carnaval is een belangrijk onderdeel van de cultuur op de Canarische Eilanden. De carnavalsfeesten op Fuertaventura worden zelfs vergeleken met Rio De Janeiro, wow! Alleen zijn de Canarische Eilanden toch een stukje dichterbij ;-).

 

Een foto die is geplaatst door Mandy (@mndyg) op

5. Noorse Fjorden
Een van de meeste indrukwekkende natuurfenomenen zijn de Fjorden in Noorwegen. Het prachtige helderblauwe water, de groene bergen en de natuur zijn mega indrukwekkend. Doordat de grond op deze plekken zeer vruchtbaar is leven er veel zoogdieren en vissen. Een wandeling in deze natuur is prachtig en onvergetelijk. De locatie biedt van alles wat en is perfect om een weekje te verblijven.

6. Italië
Natuurlijk kennen we allemaal het prachtige Italië, maar ben je wel eens in het dorpjes van de Cinque Terre geweest? Deze plaats staat zelf op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dorpjes liggen aan de kust in Ligurië en zijn met de auto slecht bereikbaar door de steile wegen. Maar wanneer je je eenmaal boven op de berg bevindt heb je een adembenemend uitzicht over de zee. Samen met het heerlijke weer heeft het plaatsje een wereldse uitstraling.

Wij denken dat we maar snel onze koffers gaan inpakken! Ga je nou voor het eerst zonder ouders op vakantie en kies je een van deze gave locaties? Vergeet dan niet met een aantal dingen rekening te houden.

Ben jij al eens op deze gave locaties geweest?

Bron, bron

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved