Travel

7 bestemmingen die voelen als een verre reis

12

Wil jij heerlijk een weekje op vakantie naar een exotische bestemming, maar zie je het niet zo zitten een meer dan tien uur opgesloten te zitten in een vliegtuig? Dan hebben wij de perfecte bestemmingen voor jou! Girlscene zet een aantal bestemmingen op een rijtje die met het vliegtuig super snel te bereiken zijn, maar voelen als een verre reis! Pak die koffer maar vast in...

1. IJsland
Geen enkel landschap is zo verrassend als IJsland. Het landschap zit verborgen met vulkanen, heuvels, geisers en rivieren. Het landschap heeft haast iets mythisch. Het eiland heeft een eigen kenmerkende cultuur ontwikkeld zodat het lijkt alsof je je aan de andere kant van de wereld bevindt. Perfect om je een weekend, of week compleet af te zonderen en te genieten van bijvoorbeeld het Noorderlicht of een heerlijke natuurlijk warm bad. We love!

2. Kroatië
Wist je dat één van de mooiste stranden ter wereld ligt in Europa? In Kroatië ligt namelijk De Gouden Hoorn, of beter de Zlatni Rat. Dit is een prachtig wit strand dat ontstaan is door de invloed van de stroming, de wind en de golven. Dit natuurfenomeen gebeurt nog steeds en daarom verandert het strand nog regelmatig. De plek is zeer populair en doet je denken aan een prachtig strand op een exotische locatie. Perfect voor een tripje!

 

Een foto die is geplaatst door Luke (@riverpilot007) op

3. Schotland
Misschien denk je in eerste instantie niet zo snel aan Schotland, maar het land heeft met zijn geschiedenis en volksverhalen een grote aantrekkingskracht op toeristen. Er zijn vele burchten en slotten te bewonderen die je doen voelen als een ware prinses. Daarnaast zijn er prachtige ruïnes en uitgestrekte gebieden die je doen denken dat je je in een andere wereld begeeft. Natuurlijk kun je ook genieten van een heerlijk alcoholisch drankje. Allemaal in kilt natuurlijk ;-).

4. Canarische Eilanden
Natuurlijk kennen we de Canarische Eilanden allemaal van prachtige plekken zoals Lanzarote,Tenerife en Fuerteventura. Deze fascinerende kustlijn van vulkanische eilandgroepen geeft een prachtig uitzicht en is zeker de moeite waard om een keertje te bezoeken. Carnaval is een belangrijk onderdeel van de cultuur op de Canarische Eilanden. De carnavalsfeesten op Fuertaventura worden zelfs vergeleken met Rio De Janeiro, wow! Alleen zijn de Canarische Eilanden toch een stukje dichterbij ;-).

 

Een foto die is geplaatst door Mandy (@mndyg) op

5. Noorse Fjorden
Een van de meeste indrukwekkende natuurfenomenen zijn de Fjorden in Noorwegen. Het prachtige helderblauwe water, de groene bergen en de natuur zijn mega indrukwekkend. Doordat de grond op deze plekken zeer vruchtbaar is leven er veel zoogdieren en vissen. Een wandeling in deze natuur is prachtig en onvergetelijk. De locatie biedt van alles wat en is perfect om een weekje te verblijven.

6. Italië
Natuurlijk kennen we allemaal het prachtige Italië, maar ben je wel eens in het dorpjes van de Cinque Terre geweest? Deze plaats staat zelf op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De dorpjes liggen aan de kust in Ligurië en zijn met de auto slecht bereikbaar door de steile wegen. Maar wanneer je je eenmaal boven op de berg bevindt heb je een adembenemend uitzicht over de zee. Samen met het heerlijke weer heeft het plaatsje een wereldse uitstraling.

Wij denken dat we maar snel onze koffers gaan inpakken! Ga je nou voor het eerst zonder ouders op vakantie en kies je een van deze gave locaties? Vergeet dan niet met een aantal dingen rekening te houden.

Ben jij al eens op deze gave locaties geweest?

Bron, bron

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

12 reacties

 • 3 jaar geleden LifstylePanda

  mijn vader komt uit Kroatie en ben er al vaker geweest en het is echt super mooi

 • 3 jaar geleden Sandra & Jessica

  Voor de leukste vakantiebaantjes in het buitenland neem even een kijkje op

  http://worldwide-placements.com/vakantiewerk/

 • 3 jaar geleden Fleurtje

  Ik ben naar cran canaria geweest en ga ook naar curacoa

 • 3 jaar geleden Elisa

  Ik ga van de zomer naar Curacao ik heb er echt super veel zin in het schijnt daar heel mooi te zijn!!

 • 3 jaar geleden ZeynepZK_

  Italië! Heel veel leuke dingen over gehoord, maar zelf ben ik er nog nooit geweest. Ben echt zo benieuwd, sws staat het bovenaan op mijn lijstje!

 • 3 jaar geleden xRainbow

  Noorwegen, Italië en Kroatië ben ik geweest. Erg mooie landen! (:

 • 3 jaar geleden Sophie.

  Ik ben zelf op Tenerife geweest, wat was het daar mooi!

 • 3 jaar geleden Mrs. Irwin

  Er zijn 6 bestemmingen i.p.v. 7 ???

 • 3 jaar geleden Lisette

  IJsland lijkt me prachtig! De Canarische eilanden zijn ook echt een aanrader!

 • 3 jaar geleden Charlotte

  Waar is nummer 7?

 • 3 jaar geleden nietactief

  Op ijsland zijn ook zeker de paarden bijzonder! (ik heb zelf een ijslands paard). Ze hebben meer gangen dan andere paarden en er is ook maar 1 ras op heel ijsland te vinden. Er zijn meerdere stoeterijen waar je een rit door het mooie landschap kunt boeken.

  Blue lagoon raad ik ook iedereen aan die op ijsland komt!

 • 3 jaar geleden realitea

  JA wat ben ik blij dat IJsland hier op nummer 1 staat! Het is een prachtig land, voelt alsof je op een andere planeet bent. Niet te omschrijven, ik raad het iedereen aan!

 1. 1