Lifestyle

7x herkenbaar als je vriend(in) voetbalfan is

Als je een relatie hebt met een vriend(in) die van voetbal houdt, dan zul je je vast meerdere keren per week ergeren. Als je zelf niet zo'n grote voetbalfan bent, in ieder geval. Terwijl jij liever een serietje kijkt, neem voetbal meerdere keren per week de tv in. Herkenbaar? Als jouw vriend(in) voetbalfan is, dan zul je je ongetwijfeld herkennen in de volgende situaties.

1. Je vriend(in) weet ieder gesprek om voetbal te laten draaien
Tijdens een gezellig gesprek, weet jouw vriend(in) het op een of andere manier altijd voor elkaar te krijgen om het gesprek over voetbal te laten gaan. *Heeft lekker gekookt*. 'Weetje wie blijkbaar ook heel goed kan koken? *Noemt voetbalspeler*. Okeeehee, is goed.

2. Voetbal moet en zal op televisie te zien zijn
Was jij van plan om op zondagmiddag je favoriete serie te bingewatchen? Jammer dan. Er staat iets anders op de planning. De televisie is namelijk gereserveerd door jouw vriend(in). Tijd om voetbal te kijken!

3. Je wordt compleet genegeerd tijdens een voetbalwedstrijd
Jij vindt de wedstrijd niet zo interessant, dus hebt er nog weleens een handje van om over andere onderwerpen te praten. Helaas, dat gaat niet. Als je niet over voetbalpraat tijdens het kijken van de wedstrijd, dan krijg je simpelweg geen reactie.

voetballen voetbalwedstrijd

4. Als de club van jouw vriend(in) verliest is hij/zij slecht gehumeurd
Hoewel voetbal je niet interesseert, hoop je wel dat de favoriete club van je lief wint. Want als ze verliezen, dan wordt de tijd na de wedstrijd nog veel erger. Het gevolg van een verloren wedstrijd is namelijk een behoorlijk slecht humeur. 

5. Je doet alsof voetbalpraat je iets interesseert, terwijl dat eigenlijk niet zo is
Je bent natuurlijk gek op je vriend(in), dus je probeert oprechte interesse te tonen in zijn/haar hobbies. Helaas is dat heel erg moeilijk, aangezien het je echt weinig kan boeien of die ene club uit dat ene land goede spelers heeft aangeschaft. Maar goed, gewoon lachen en 'ja' knikken.

6. Het eeuwige geschreeuw
De televisie heeft het zwaar te verduren als er voetbal wordt gekeken: er wordt namelijk behoorlijk wat gescholden tijdens het kijken van een wedstrijd. Jij? Jij kijkt er niet eens meer van op als je vriend(in) weer een of andere speler uitscheldt. Laten gaan, dat is de beste oplossing.

7. Als voetbal niet thuis wordt gekeken, gaat je vriend(in) naar vrienden
Over het algemeen staat er meerdere keren per week voetbal bij jullie op de buis. Maar soms ben jij gewoon degene met het hoogste woord. Echter is het niet zo dat je vriend(in) dit zomaar pikt: hij/zij gaat gewoon naar vrienden toe, om daar van de wedstrijd te genieten. Ach ja, kun jij je serie in ieder geval bingewatchen vanavond.

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved