News

Zóveel oliebollen moet jij eten om 1 kilo aan te komen (spoiler: je kunt genoeg oliebollen eten dit jaar)

Het is bijna oudejaarsdag. Tijd om te proosten, gezellig samen te zijn en natuurlijk de tijd om oliebollen te eten. Heel veel oliebollen. Oud & nieuw is niet de tijd om aan de calorietjes te denken, maar wij zijn stiekem toch wel benieuwd hoeveel oliebollen we ongestraft naar binnen kunnen werken. Dit is hoeveel oliebollen jij zou moeten eten om één kilo aan te komen.

Heerlijk, wij kunnen ons nu al verheugen op alle oliebollen die we dit jaar weer naar binnen zullen werken. Onbeperkt oliebollen is gewoon toegestaan tijdens oud & nieuw. Het is tenslotte maar één keer per jaar oudejaarsdag. Toch? Gelukkig kun je heel wat oliebollen eten voordat je er een kilo van aankomt. Genieten!

Hoe slecht zijn oliebollen voor je?

Volgens de Amerikaanse diëtist Samantha Cassety moet je gemiddeld minimaal 3500 caloriën extra eten bovenop het gemiddelde aantal caloriën van 2000. Omgerekend betekent dit dat je 39 oliebollen zou moeten eten, naast de 2000 caloriën die je normaal al eet. En 39 oliebollen eten? Dat is wel heel erg veel... Gewoon zoveel oliebollen eten als je wilt dus. Happy new year!

oliebollen oudennieuw

Bron: volkskrant | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved