Lifestyle

Interieur junkies opgelet: zo geef jij je huis een upgrade zonder verbouwing

Woon je met veel plezier in je huis maar heb je behoefte aan een stylish upgrade zonder een enorme verbouwing? Dan zijn er verschillende elementen die je kunt aanpakken om met een kleine inspanning een maximaal resultaat te behalen. Een zaterdagje ‘klussen’ levert je zo aan het eind van de dag een huis op met een totaal andere feeling. Hoe? We got you.

1. Pak de deuren aan

Je deuren spelen een grote rol als het gaat om sfeerbepaling. Een andere lik verf doet al wonderen, maar wil je van je deuren echte eyecatchers maken dan is nieuw deurbeslag een must. Deurklinken van De Oude Deurklink kunnen jouw saaie deuren omtoveren tot echte eye catchers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een retro matte zwarte deurklink of juist een glanzende nikkel deurklink? Met een bijpassende verfje laat je ze ook nog helemaal shinen.

 

 

2. Vervang je stopcontacten en schakelaars

Heb je weleens goed gekeken naar de stopcontacten en lichtschakelaars in je huis? Saai hè? Maar dat hoeft niet zo te zijn! Er zijn zoveel hippe, retro en moderne alternatieven te vinden die binnen een zaterdagje klussen je huis een compleet andere touch geven. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wandcontactdoos bakeliet van De Oude Schakelaar? Het vervangen van je witte stopcontacten en schakelaars door zwarte exemplaren is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het levert je wel bewonderende blikken op van andere interieur lovers. Je maakt van een gebruiksvoorwerp een echte must-have.

3. Verf een muur in betonverf

Om je woonkamer of andere kamer in je huis een andere feeling te geven, hoef je niet een totale make-over te doen. Eén muur verven met bijvoorbeeld betonverf geeft een totale andere look. Een betonlook geven aan je muur is niet moeilijk en kun je makkelijk zelf. Je hoeft namelijk niet volgens een bepaalde structuur te verven om een betonlook te maken. Betonverf is een dikkere verf die een beetje lijkt op kikkerdril. Smeer je balletjes veel uit, dan krijg je een veegeffect. Veeg je de balletjes minder uit dan krijgt de muur een drukker effect omdat je de witte balletjes dan meer ziet.

4. Shop nieuwe accessoires

Koop nieuwe kussens, kandelaars, vazen en andere accessoires in bij elkaar passende kleuren om er zo een mooi geheel van te maken. Je kunt ook je interieur aanpassen aan de seizoenen, dus mooie warme okertinten zodra de herfst er is. Bij de lente horen juist frisse heldere kleurtjes. In de zomer kun je kiezen voor een neutraal interieur en dit als je basisinterieur aanhouden waar je in de andere seizoenen kleur aantoevoegt. Zo heb je elk seizoen weer een ‘nieuw’ interieur.

5. Verplaats je meubels

Ga eens een middagje schuiven met je meubels om te kijken of een andere opstelling misschien niet veel beter bij je huis past. Verplaats je eethoek eens naar de andere kant van de kamer waar je misschien een veel betere lichtinval hebt aan het begin van de dag als je lekker aan je croissantje zit met je krantje. Dus denk eens lekker out of the box en verplaats je meubels naar de plek in je huis waar ze het beste tot hun recht komen.

Kortom: je hoeft niet altijd een enorm budget te hebben om van je huis je ultieme cosy plekje te maken.

Must reads 👀