Lifestyle

Interieur design veranderen? Dat doe je zo

Terwijl je in je (woon)kamer zit kijk je om je heen. Het is weer tijd voor een verandering in je interieur design. Af en toe heb je gewoon heel erg de neiging om jouw plekje een make-over te geven. Alles mag anders! Maar hoe doe je dit, zeker als je niet al te veel te besteden hebt? Nou, makkelijk! Wij hebben wat handige tips voor je. Lees je mee?

Je interieur design veranderen met een klein budget

⌂ Interieur design veranderen: bezoek kringloopwinkels
Als er een manier is om voor een klein bedrag aan spullen te komen, dan is het wel door een kringloopwinkel te bezoeken. Het bezoeken van kringloopwinkels is de laatste jaren steeds populairder geworden. Je vindt er niet alleen de mooiste pareltjes wat kleding betreft, maar ook wat betreft interieur. Een nieuwe bank, een nieuw kastje, een nieuw kleed, of een nieuw fotolijstje: you name it of je vindt het bij de kringloop. En het leukste van interieur shoppen op dit soort vintage marktjes is toch wel dat niet iedereen dezelfde items in huis heeft staan. Lekker origineel!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Styled by Sabine (@styledbysabine) op

⌂ Interieur design veranderen: investeer in goed licht
Okay, jij wil dus graag je interieur een make-over geven en bent al lekker bezig met het zoeken naar leuke vintage spulletjes. You go girl! Wat natuurlijk wel belangrijk is om aandacht aan te besteden, is goede verlichting. Dan denken wij aan een bureaulamp, zodat je kan zien wat je doet als je aan het werk bent, maar ook aan een mooie plafondlamp. Nu je toch hartstikke veel thuis bent, zeker komende winter, kan je maar beter aandacht besteden aan goed zicht in je huisje of kamer, right? Als jouw plekje een make-over krijgt, dan mag de verlichting zeker niet ontbreken bij de opknapbeurt. Bij Directlampen.nl hebben ze exemplaren die extra veel licht geven, maar ook juist beauties die meer voor een subtiel sfeerlicht zorgen. Score!

⌂ Interieur design veranderen: geef je muur een likje verf
Een hele makkelijke manier voor budget interieur shoppen, is door een muur te verven. Een verandering qua kleur doet heel veel voor jouw woonplek, en zeker wanneer je een groot oppervlakte zoals de muur een andere kleur geeft. Kies een kleurtje uit die jij helemaal top vindt, breng 'm aan op de muur en je kamer ziet er bijna uit als nieuw. 

⌂Interieur design veranderen: meubels overschilderen
Je kunt je muur een likje verf geven, maar ook meubels kunnen een stuk mooier worden als je ze schildert. Denk bijvoorbeeld aan dat oude kastje uit het huis van je oma. Ziet er nu een beetje saai uit, maar zie 'm eens voor je in een andere kleur. Een heel verschil!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Christina Muscari (@pretty_distressed) op

⌂ Interieur design veranderen: accessoires aanpassen
It's all about the details wanneer het gaat over budget interieur shoppen. Een makkelijke en goedkope manier om budget interieur te shoppen, is door details te veranderen. In dit geval kun je ervoor kiezen om de muren wit te houden, maar juist kleur aan te brengen in de accessoires. Kies wat nieuwe accessoires uit, of nog beter: verander er gewoon een paar. Als je het schilderijtje dat altijd al aan de linkerkant van je bed hangt, een keer verplaatst naar de andere kant van de kamer, dan lijkt je kamer alweer heel anders.

⌂ Interieur design veranderen: koop een nieuw kleed
Budget interieur shoppen? Een echte eyecatcher voor in je kamer is een kleed. Kies voor een mooi kleed, en leg deze op de vloer. Zo lijkt je kamer direct een stuk knusser en gezelliger. Wat je ook met je kleed kunt doen, is 'm aan de muur hangen. Ziet er super gaaf uit en je bedekt ook nog eens een heel stuk van je saaie (witte) muur.

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved