Lifestyle

8x tips voor als jij je muur een likje verf wilt geven

Je bent blij met je kamer, maar tóch heb je het gevoel dat er iets anders moet. Een ander kleurtje op de muur, dat zou goed staan. Voor het verven van de muur hoef je echt geen professionals in te huren, want je kunt het ook prima zelf doen. Ga jij voor het eerst een muur verven? Dan komen deze tips goed van pas.

🖌 Plamuur gaten

Als je het doet, dan moet je het goed doen. Zorg ervoor dat je eventuele gaten in de muur plamuurt, voordat je er met verf overheen gaat. Plamuren is helemaal niet moeilijk. Je vult het gat in de muur op, zodat de verf er overheen kan en je helemaal niks meer van het gat ziet.

🖌 Test de kleur
Het is natuurlijk jammer als je de hele muur verft, en er daarna achter komt dat het toch niet helemaal geworden is zoals je had gehoopt. Test de kleur daarom altijd. Koop bijvoorbeeld een kleurtester, en test de kleur op de muur of op een wit blaadje. Hoe een kleur wordt, verschilt per lichtinval of muur. 

🖌 Leg kranten op de grond
Je wilt natuurlijk niet dat er allemaal verfspetters op de grond komen, dus daarom is het belangrijk dat je de grond goed bedekt. Als je nog oude kranten hebt liggen, dan is dat een perfecte bescherming voor je vloer.
muurverven
🖌 Plak de plinten / randen af
Om ervoor te zorgen dat de verf strak op de muur komt, moet je plinten of andere randen afplakken. Dit doe je met tape. Plak de tape strak langs de rand, zodat je zeker weet dat er geen verf op een ander oppervlak komt. Na het verven kun je de tape verwijderen, en is je muur helemaal recht.

🖌 Verf van boven naar beneden
Begin bovenaan met verven, en werk daarna verder naar beneden. Als er druppels naar beneden lekken, dan kun je deze namelijk nog corrigeren. Het werkt goed om je verfbeurt te eindigen door van boven naar beneden te rollen. Zo voorkom je dat er uiteindelijk lelijke strepen op de muur zitten.

🖌 Schroef stopcontacten los
Je kunt proberen om om de stopcontacten heen te verven, maar het is een stuk makkelijker om ze gewoon even los te schroeven. Op die manier weet je zeker dat alle stukjes muur rondom het stopcontact bedekt zijn, en wordt het verven makkelijker.

🖌 Niet besparen op verf
Een pot verf kan behoorlijk duur zijn. Je kunt ook goedkopere potten vinden, maar het is beter om tóch te investeren in de pot verf die je op de muur wilt smeren. De iets duurdere verf dekt vaak sneller en beter, en kleuren komen mooier uit. Je bent er dus én minder lang mee bezig én het eindresultaat wordt toch wel aanzienlijk mooier.

🖌 Gebruik een (schone) roller
Je wilt geen resten of bobbels op de muur, dus zorg ervoor dat je een schone verfroller gebruikt. Een verfroller is sowieso beter om te gebruiken dan een kwast. Zo komt de verf mooier op de muur en zul je ook geen rare vegen overhouden.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved