Lifestyle

Deze methodes heb jij sowieso een keer gebruikt om geld te besparen

Er zijn uitzonderingen, maar veel studenten zitten soms behoorlijk krap bij kas. Logisch, want naast school en werken wil jij natuurlijk je zuurverdiende centen uitgeven aan leuke dingen. Maar soms is het moment daar, en moet je echt even rustig aan doen met je geld. Klinkt dit je bekend in de oren? Dan heb jij deze methodes sowieso een keer gebruikt om geld te besparen.

Pinpas thuislaten
Als jij je pinpas bij je hebt geef je geld uit alsof het water is. Juist doordat je geen fysiek geld in je handen hebt, heb je eigenlijk geen idee hoeveel geld je uitgeeft. De oplossing? Gewoon je pinpas thuislaten. Als je jij pinpas niet bij je hebt kun je ook geen impulsieve aankopen doen. Klinkt handig, maar ondertussen moet jij steeds aan mensen vragen of ze je kunnen voorschieten, want die verleiding in de kantine kun jij tóch niet weerstaan…

Kleingeld in de spaarpot
Al het kleingeld dat je in huis vindt doe je rechtstreeks in je spaarpot. En dat geld ook voor het geld dat je terugkrijgt wanneer je met briefgeld betaalt. Op die manier heb je eigenlijk niet door dat je spaart, maar heb je aan het einde van de week toch meer geld in je spaarpot dan je denkt.
Wachten tot kleding in de sale is
Jij houdt van shoppen en bent daarom ook geregeld in kledingwinkels te vinden. Toch weet jij jezelf in bedwang te houden, en dat ene leuke jurkje niet te kopen. En nu nog even wachten tot dat jurkje eindelijk in de sale komt. Met een beetje geluk kom je hetzelfde jurkje een paar weken later tegen voor een lager prijsje, en heb je toch maar mooi wat geld bespaard.

Tweedehands kleding / spullen kopen
Toen je besefte dat je wel wat geld kon gebruiken, ben je je gaan verdiepen in vintage shops. En wat blijkt? Vintage shoppen is juist hartstikke leuk. Waar je eerder veel meer geld uitgaf aan kleding, ben je nu een stuk minder kwijt. Goed voor de portemonnee én voor het milieu.

Bonusboekje uitpluizen
Als jij je eigen boodschappen betaalt, dan heb je vast en zeker weleens in het bonusboekje gekeken. Waarom zou je te veel geld betalen, terwijl je ook gewoon geld kunt besparen op je boodschappen? Een beetje slim kopen scheelt je heel wat euro’s.

Beeld: iStock