Lifestyle

Kerstvakantie 2020: met deze lockdown-proof activiteiten wordt het een succes

Normaal staat je vakantie vol met leuke activiteiten en kijk je altijd ontzettend uit naar de feestdagen. But now… ben je niet echt excited voor de kerstvakantie 2020 edition 😉 Maar hey, een vakantie tijdens de lockdown is zo slecht nog niet! Wij geven je een aantal ideeën met wat je deze kerstvakantie kunt doen. 

Ideeën kerstvakantie 2020 – Relaxen

Dit jaar was nogal, uhm, bizar. Het is dan ook helemaal niet raar dat je een beetje ‘op’ bent. Schenk deze vakantie daarom extra aandacht aan jezelf en rust lekker uit! Ga in bad en neem een haar- en gezichtsmasker. Pyjama’s all day, everyday. Ben je moe? Neem een dutje tussendoor, het maakt niet uit. Ontspan jij door de hele dag je favoriete Netflix serie te bingen? Nu is de tijd. Happy me-time!

via GIPHY

Ideeën kerstvakantie 2020 – Uitgebreid koken

Vind je het heel leuk om te koken, maar gun je jezelf nooit de tijd ervoor? Yay voor de kerstvakantie! Verras de mensen met wie je woont met een heerlijk diner. Of maak kerstkoekjes, die jullie vervolgens samen kunnen versieren. Yummy! 

Ideeën kerstvakantie 2020 – Spelletjes

We love a game night! Trommel je huisgenoten op om een spelletjes- middag/avond/dag te houden. Als je jullie het echt goed willen aanpakken, maak dan een toernooi. Zet wat lekkere hapjes en drankjes op tafel en game on!

Ideeën kerstvakantie 2020 – Filmmarathon

Stiekem is het toch wel onze favoriete hobby: Netflixen. De bioscopen zijn dicht, maar that means dat je heerlijk thuis in je pyjama een film kunt kijken. Organiseer een filmmarathon met de leukste kerstfilms. Of kijk nog een keer álle Harry Potter films achter elkaar. Happy binging!

Ideeën kerstvakantie 2020 – Lezen

Voor veel mensen is lezen echt iets wat je tijdens de vakantie doet. Het kan amazing zijn om op te gaan in een verhaal. Als je druk bent met je studie of werk, heb je meestal geen zin om daarna nog meer te lezen. Gelukkig heb je in de vakantie zeeën van tijd en kan je eindelijk dat ene boek uitlezen die al zo lang in je boekenkast staat!

via GIPHY

Ideeën kerstvakantie 2020 – Wandelen

Tijdens de lockdown mogen we zo min mogelijk op pad. Logisch! Bijna alles is dicht, dus je kan ook niet veel doen. Maar soms wil je wel even een frisse neus halen. Maak dan een wandeling! Woon je in de buurt van een park, bos of strand? Lucky you! Het is super rustgevend om de natuur op te zoeken. Natuurlijk ga jij wel weer naar huis als je ziet dat veel mensen hetzelfde idee hadden. De drukte zoek je niet op!

Ideeën kerstvakantie 2020 – Videobellen

Het liefste ging jij deze vakantie leuke dingen doen met je besties. Helaas is dit nu een stuk lastiger. Gelukkig hebben jij en je bff nu allebei tijd om te videobellen! Oké, het is minder leuk dan in het echt afspreken, maar it’s the next best thing. Jullie kunnen samen uren bijkletsen. Of ook leuk: samen een film kijken!

Ideeën kerstvakantie 2020 – Hobby’s

Deze vakantie staat in het teken van doen wat jij leuk vindt. Misschien heb je tijdens de eerste lockdown wel een nieuwe hobby ontdekt. Nu kun je die weer oppakken! Schilderen, puzzelen, sieraden maken, tekenen, you name it! 

via GIPHY

Nog steeds geen idee wat je wilt doen na het lezen van dit artikelen? Je kan altijd nog onze quizjes maken. Bijvoorbeeld deze, waarin je kunt testen welke sushi het beste bij jou past. 

Beeld: pexels.com