Health

Beginnen met hardlopen - 5 handige tips voor newbies

Hardlopers zeggen altijd dat ze na een rondje rennen helemaal zen zijn. Dat klinkt amazing! Alleen, hoe kom je op dat punt als je geen ervaring hebt met rennen? We got you. Want, dit zijn de beste tips voor het beginnen met hardlopen.  

Beginnen met hardlopen - 5 handige tips voor newbies

Beginnen met hardlopen is een mega uitdaging. Want, als je een slechte conditie hebt is het best scary om zomaar even een stukje te gaan rennen. But hey, iedereen moet ergens beginnen. Dus, trek gewoon je lekkerst zittende schoenen aan en ga ervoor. Met deze 5 handige tips heb je het hardlopen zo onder de knie. Lees je mee? 

beginnen met hardlopen

1. Kies een realistisch doel

Je wil beginnen met hardlopen, alleen waar begin je? Het makkelijkst is om voor je zelf een realistisch doel te stellen. Want in een keer kilometers achter elkaar rennen, dat lukt niemand. Kies dus een doel wat je makkelijk kan halen. Why? Nou, het halen van je eigen doel, geeft motivatie om de volgende keer weer je hardloopschoenen aan te trekken. Onthoudt dat je niet in een keer Usian Bolt hoeft te zijn. Geef jezelf de tijd om te leren hardlopen.

2. Bouw het langzaam op

Nadat je een doel hebt gekozen, is het belangrijk dat je langzaam gaat opbouwen. De snelste én beste hardlopers zijn ook ooit onderaan begonnen. Duh. Dus, ren in een rustig tempo en vraag niet te veel van jezelf. Don't be sad als je niet in een keer al die kilometers kan rennen. Iedereen moet leren hardlopen, dus ook jij. Tussendoor loop pauzes nemen is heel normaal! Bouw het rennen langzaam op en je bent binnen no-time een ster in hardlopen. 

3. Alexa play music

Als je gaat hardlopen dan is een chille Spotify playlist key. Je favourite liedjes maken het rennen namelijk een stuk makkelijker. Yes really. Hoe dat werkt? Nou, je kan lekker op de beat hardlopen. Een up-tempo Ariana Grande nummer geeft je ook nog eens de motivatie om door te rennen. 

4. Wissel regelmatig tussen rennen en lopen

De beste tip die we je kunnen geven als je gaat beginnen met hardlopen is: gebruik een interval schema. Het is namelijk superfijn om het rennen en lopen met elkaar af te wisselen. Leg de focus als je wil beginnen met hardlopen op je voeten, in plaats van op de kilometers. Genoeg pauzes nemen is namelijk super important voor beginners. Probeer een intervaltraining schema een paar weken uit en bouw het hardlopen daarna rustig op. 

5. Yeah buddy 

Vraag een van je besties of ze samen met je wil leren hardlopen. Een hardloopmaatje is namelijk erg chill als je gaat beginnen met hardlopen. Why? Nou, het is gezellig én het werkt motiverend om met iemand te rennen die op hetzelfde niveau rent als jij. 

Wij helpen je graag een handje met het leren hardlopen. Natuurlijk snappen wij dat een chille workout outfit daar ook bij helpt. Met deze outfits heb jij je motivatie om te gaan hardlopen zó gevonden. Let's go!

Bron: FITGIRLS | Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved