Series & Films

Sex Education: 5 wijze lessen die wij leerden uit de Netflix serie

Nog maar een paar nachten slapen tot Sex Education seizoen 3! In januari kunnen we eíndelijk zien hoe het verder gaat met Otis en Maeve. Oeh! Om alvast in de Sex Education mood te komen hebben wij 5 wijze lessen die we uit seizoen één en twee leerden op een rij gezet. 

Deze 5 wijze lessen leerden wij uit Sex Education

Het oké wanneer je (nog) niet weet wie je bent

Wanneer je jong bent, weet je soms nog niet wat jouw seksuele identiteit is. En dat is helemaal oké! Het is namelijk heel normaal om dit op jou eigen manier te ontdekken. In Sex Education zien we dit gebeuren bij Ola en Lily. En ook Adam heeft het moeilijk met zijn ware geaardheid. We zien ook dat wanneer je open bent over je struggles bij de mensen die je vertrouwt, dit juist heel goed kan zijn. Als je weet dat er meer mensen dealen met dezelfde issues, zul jij je een stuk minder alleen voelen. 

Friends first

Hoe leuk liefde en álles wat daarbij komt kijken ook kan zijn, vrienden zijn voor altijd. Sex Education zit vól met echte friendship goals. Dit zien we bijvoorbeeld terug wanneer Aimee na een aanranding niet meer met de bus durft te reizen. Hefig! Haar girl squad laat haar niet in de steek en samen staan zij sterker. Met de support van haar besties durft ze wel de bus te nemen. Girlpower!

Het is niet raar om vragen te stellen

Het is juist heel belangrijk dat je ze stelt! De moeder van Otis, Jean, is een sekstherapeut en geen vraag is haar te gek. We zien in Sex Education dat leerlingen bij haar aankloppen voor advies. En wanneer er op school een grote SOA-uitbraak heerst, is Jean dé persoon die de leerlingen leert hoe SOA's werken en op welke manier je ze kan voorkomen. Educate yourself!

Sommige mensen voelen geen seksuele aantrekkingskracht

De serie heet dan wel Sex Education, maar misschien heb jij nooit behoefte gehad aan seks. Ook dit onderwerp wordt behandeld in de serie. Jean legt uit wat aseksualiteit is en dat dit volkomen normaal is. Het is absoluut niet iets om onzeker over te zijn. Aseksualiteit is een onderwerp wat niet veel besproken wordt in series en films. That's why we love Sex Education!

Communication is key

Wanneer Otis voor het eerst Ola vingert, denkt hij dat ze dit heel fijn vindt. But the truth is... het deed weinig voor haar. Toch durft ze dit niet te vertellen, want ze wil zijn gevoelens niet kwetsen. Dit leidt vervolgens tot alleen nog maar meer awkward situaties. Het is belangrijk te communiceren over wat je prettig vindt en graag zou willen. Het zal jouw relatie alleen maar sterker maken. 

We kunnen niet wachten om te zien wat seizoen drie ons zal leren. Alles wat je wilt weten over het derde seizoen van Sex Education lees je hier

Bron: glamour.nl, screenrant.com, insider.com | Beeld: Getty Images
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved