Lifestyle

Real life story: 'Mijn ouders lieten mij in de steek'

Girlscene.nl gaat over fashion en beauty, allerlei happy dingen in het leven. Helaas maak je soms ook minder leuke dingen mee. Want vervelende en heftige dingen horen jammer genoeg ook bij het leven. Sommige meiden hebben wel iets heel heftigs meegemaakt en willen hun verhaal graag met jullie delen. Deze keer: Anne's ouders lieten haar in de steek. 

"In mijn hoofd zag ik ons gezin als een échte happy family. Mijn ouders, zus en ik, deden altijd mega leuke dingen samen. Gek was ik bijvoorbeeld op de tripjes naar mijn oma. Op mijn achtste veranderde alles. Een vakantie die zó leuk begon, eindigde in iets wat voor mij voelde als de hel." 

Het geheim
"Voordat de hel losbarstte, zaten we met z'n viertjes in het vakantiepark aan tafel. De nietsvermoedende ogen van mijn vader, lieten een blik vallen op de telefoon van mijn moeder. Met deze ene blik, kwam hij achter haar grootste geheim. Want wat hij daar toen zag, veranderde alles. Mijn moeder had namelijk een minnaar. Je raadt het vast, maar er ontstond een mega ruzie. De vakantie die zo leuk en vertrouwd had moeten voelen? Ja, die was in een klap voorbij. De ruzie die daar aan de tafel begon, hield maanden aan. Als het uit de hand liep, dan werd de politie gebeld."

Blauwe plekken
"Op het moment dat mijn ouders écht uit elkaar gingen, moesten mijn zus en ik bij mama wonen. Want papa, die had geen vast onderdak. Dus daar konden we gewoon niet heen. De minnaar van mijn moeder, was inmiddels haar vriend geworden. Omdat ze zo in love waren, woonden we samen in één huis. Dit was vreselijk. Why? Nou, omdat haar vriend nogal van het nieuwe opvoeden was... Met opnieuw bedoel ik dus streng, met veel straffen. Dit begon heel mild, maar hij werd steeds hardhandiger. Na ongeveer een jaar kwam mijn vader er achter dat we onder de blauwe plekken zaten. Diezelfde avond nog gingen wij met papa naar het politiebureau om aangifte te doen tegen de nieuwe vriend van mijn moeder..."

real life

Op kamers
"Net nu ik dacht dat het ergste voorbij was, werd de hel groter. Want zonder enig overleg waren alle spullen die bij mama lagen, in vuilniszakken op straat gegooid. Daar sta je dan, als meisje van 9 jaar oud, met al je spullen onder je arm. Gelukkig kon onze vader een kamer fixen. In deze kamer woonden wij vanaf dat moment met z'n drietjes."

Berichtje
"Op een gegeven moment werd mijn moeder ernstig ziek. Contact, dat hadden we nog steeds niet... Mijn zus sprak mama inmiddels wel al. Zonder dat ik het wist stuurde ze haar met mijn telefoon een berichtje. ‘Hoi mama, hoe gaat het nu met je?’ Dit zorgde ervoor dat we vrijwel iedere dag met elkaar smsten. Afspreken? Nee, dat deden we niet, maar op dat moment voelde het contact wat er was als genoeg." 

real life

Mama haar dood
"Ongeveer een halfjaar later ontving ik een berichtje via Facebook. ''gecondoleerd met het verlies van je moeder''. Het kon toch niet waar zijn? Op dat moment wist ik nog van niks... In blinde paniek probeerde ik mijn zus te bellen. Het duurde mega lang voordat ze eindelijk haar telefoon opnam. Van haar kreeg ik de bevestiging. Mama was overleden. Op de crematie was ik niet welkom. Afscheid nemen heb ik dus nooit echt kunnen doen. Why? Nou, omdat haar lover mij daar niet bij wilde hebben. Haar dood is hierdoor erg zwaar voor mij geweest. Ik zat zo erg met mezelf in de knoop, dat ik niet meer wist hoe ik met mijn emoties overweg moest. Het ging niet goed met mij. Thuis kreeg ik vaak woedeaanvallen en werd ik erg agressief.'

Here we go again 
"Mijn leven kreeg ik weer een beetje op de rit, toen ik aan een nieuwe opleiding begon. Tijdens deze studie mocht ik stage gaan lopen in het buitenland. Wow! Emigreren is mijn grote droom, dus deze kans greep ik met twee handen aan. Tijdens mijn stageperiode op Lloret de Mar leerde ik mijn vriendje kennen. Eenmaal terug in Nederland, was alles opnieuw veranderd. Deze keer was mijn vader in love. De roze bril die hij toen ophad, zorgde ervoor dat hij bijna niet meer thuiskwam. Van mij werd verwacht dat ik het huishouden overnam. Terwijl het met mij mentaal helemaal niet goed ging." 

real life

Overspel
"Ik voelde mij door papa in de steek gelaten. Natuurlijk heb ik hem dit laten weten ook, maar die woorden pikte hij niet... Niet heel veel later kreeg ik een belletje van mijn vriend met de vraag of ik vreemdging?! Hij had namelijk screenshots ontvangen. Wait what? Op deze screens kon je een gesprek lezen met een andere jongen. Het stelde echt helemaal niks voor, maar mijn vriend, die was ontzettend kwaad. De screenshots had hij notabene van mijn vader gekregen... Als een gek ben ik toen naar huis geracet. Dit keer pakte ik zelf al mijn spullen in."

Therapie 
"De volgende ochtend wilde mijn vriend praten. Na een goed gesprek besloten we dat ik voorlopig bij hem zou komen wonen. Deze periode was voor mij erg zwaar, ik kreeg paniekaanvallen en wist het allemaal niet meer. Natuurlijk wilde ik mij heel graag beter voelen. Na veel gesprekken met mijn vriend besloot ik om in therapie te gaan. Langzaam maar zeker gaat het nu ietsjes beter met me en focust ik mij op de toekomst." 

Beeld: iStock
LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved