Lifestyle

Even omdenken: dit zijn de voordelen van online lessen volgen

Door het coronavirus brengen we veel meer tijd door in huis. Lessen op school zijn voor een groot deel verplaatst naar de online wereld, dus er gaat geen dag voorbij waarop jij niet achter je laptop zit om een online meeting te volgen. En dat is vooral heel vervelend, vinden we. Maar als we even omdenken, dan zijn er gelukkig ook een aantal voordelen te bedenken van al die online lessen. Want zeg nou eerlijk, de volgende gevolgen van online les zijn best fijn. Toch?

Waar online lessen volgen voordelen met zich meebrengt, doet het dragen van een mondkapje dat ook. Ja, echt. In dit artikel hebben wij de voordelen van mondkapjes dragen voor je op een rijtje gezet.

➙ Je kunt langer in bed blijven liggen
In de ochtend hoef jij niet meer te haasten om de trein te halen, maar kun je tot vijf minuten vóór de les lekker in je nest blijven liggen. Heer-lijk, nog even snoozen voordat je eerste les begint. En dat je er niet helemaal wakker uitziet zal ook niemand opmerken. Jij bent tenslotte degene die de camera uit of aan kan zetten ;-).

➙ Dagenlang comfy kleding dragen 
Jezelf in een spijkerbroek hijsen in de ochtend? Nee hoor. Waarom zou je dat nog doen? Jij gaat de dagen door in chille outfits. Een lekker huispak, een fijne trainingsbroek of een andere comfy outfit: jij bent toch de enige die het ziet. Al moet je er wel rekening mee houden dat klasgenoten misschien je shirt kunnen zien. Maar die broek die je eronder aan hebt? Nobody knows.

In dit artikel vind je relaxte, maar toch ook mooie kleding voor tijdens je thuiswerkdagen. Shoppen maar!

➙ Multitasken wanneer je maar wilt
Het is natuurlijk de bedoeling dat je je focust op je les, en niet op iets anders. Maar goed, als je thuis aan het werk bent is dat natuurlijk wel verleidelijk. Mocht je nou het gevoel hebben dat je echt helemaal niets aan het leren bent, dan kun je je tijd nu stiekem besteden aan andere dingen. Het opruimen van je kamer, of leuker: het bingewatchen van je favo serie bijvoorbeeld. Oeps…

➙ Uitgebreide lunch maken
Toen je naar school ging, nam je jezelf iedere ochtend een zakje met boterhammen mee. Niks mis mee, maar die lunch was nooit heel spectaculair. Nu je vanuit huis onderwijs moet volgen, is dat wel anders. Je hebt nu meer dan genoeg tijd om uitgebreide lunch recepten te maken. Tijd om even de keukenprinses uit te hangen!

➙ Of je volgt je les gewoon vanuit bed
Je kunt er voor kiezen om je les netjes vanaf je bureaustoel te volgen, maar in bed blijven liggen is natuurlijk ook een optie. Als jij het geluk hebt dat je je camera niet verplicht aan hoeft te doen, wat houdt je dan nog tegen? Laptop of telefoon erbij, lesje aan en jij hebt de ultieme studeerplek. Maar eerlijk is eerlijk: je doet wel iets productiever mee als je je bed gewoon verlaat voordat je aan je lesje begint.

Beeld: iStock

Must reads 👀