Food

6 gezonde lunch recepten waardoor je direct meer energie krijgt

De zomer is weer voorbij en dat betekent waarschijnlijk ook dat jouw leven een stuk meer structuur gaat hebben. Zitten er tussen jouw plannen toevallig iets bij van ‘gezond eten’? Lekker bezig! Wat dacht je ervan om vanaf nu healthy te lunchen? Kijk, wij hebben speciaal voor jou een aantal opties voor gezonde lunch recepten op een rijtje gezet. Ben je al een heel eind op weg. 

gezonde lunch recepten
Gezonde lunch recepten 1. Havermout wraps met zalm
Havermout kun je met van alles combineren, maar je kunt er ook wraps van maken. Toch net even wat anders dan een boterham of bakje yoghurt en je kunt het op veel manieren combineren. Wat dacht je van zalm met havermout? Wil je nog meer recepten met wraps lezen? Lees dan dit artikel

Ingrediënten voor twee wraps met zalm:
– 50 gram havermout
– 1 ei
– 100 milliliter amandelmelk
– Snufje zout
– Olie om in te bakken
– 2 handjes veldsla
– 100 gram gerookte zalm
– 4 eetlepels hüttenkäse
– 2 theelepels citroensap
– Peper

Bereidingswijze:
Doe de havermout in een keukenmachine en maal het tot meel. Doe dit in een beslagkom en doe hier de eieren, amandelmelk en een snufje zout bij. Kluts het tot een glad beslag. 

Zet de pan op het vuur en laat het warm worden. Doe wat olie in de pan en schenk een beetje van het beslag in de pan. Laat het beslag goed over de pan uitlopen. Zo wordt de wrap dun. Laat het zachtjes garen en draai de wrap om als de onderkant bruin is. Laat de andere kant ook bruin worden en haal de wrap uit de pan. Doe dit ook bij de andere wrap. 

Dan wordt het tijd om de wrap te beleggen. Leg eerst de plakjes zalm op de wrap. Doe hier wat veldsla op en daarna wat hüttenkäse. Doe hier nog wat citroensap en een beetje peper overheen. Rol hem op en het is klaar. 
 

gezonde lunch recepten
Gezonde lunch recepten 2. Salade met blauwe bessen
Dit recept is perfect voor als je een snelle en gezonde lunch wil. Een heerlijke combinatie van blauwe bessen, veldsla, feta en pecannoten.

Ingrediënten:
– 2 handen vol veldsla
– 1 eetlepel fetablokjes
– 1 eetlepel blauwe bessen
– 1 eetlepel pecannoten
– 2 theelepels witte wijn azijn 
– 1 eetlepel olijfolie 
– Peper

Bereiding voor één salade met blauwe bessen:
De bereiding is hartstikke simpel: doe alles in een kom en meng het door elkaar. Jouw salade is klaar om van te smullen. 

gezonde lunch receptenGezonde lunch recepten 3. Boeren omelet met groenten
Een omelet kan er altijd wel in en al helemaal een gezonde met veel groenten. Lees hieronder hoe jij binnen no-time een omelet op je bord tovert. 

Ingrediënten voor één boeren omelet met groenten:
– 4 eieren
– 1 grote aardappel
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 1 tomaat
– 100 gram champignons
– 1/2 courgette
– 1 teen knoflook
– peper
– zout
– 1 theelepel komijn
– Geraspte kaas
– Olie om in te bakken
– Peterselie

Bereiding voor één persoon:
Schil de aardappel en snijd deze in dunne plakken. Doe deze in een steelpan en kook in een bodempje water in vijf minuten beetgaar. Giet de schijfjes af in een vergiet en laat ze even staan. 

Maak de ui schoon en snijd deze fijn. Snijd ook de paprika en courgette in blokjes, de tomaat in kwartjes en de champignons in plakjes. 

Doe wat olie in de koekenpan en fruit hierin eerst de ui. Voeg daarna de paprika, courgette en champignons toe en bak ze even mee. Als laatste mogen de tomaten en aardappelschijfjes erbij en voeg daarna kruiden toe. Doe naar smaak wat peper en zout bij de groenten, pers de knoflook en strooi één theelepel komijn erbij. Roer alles door elkaar. 

Kluts de eieren los. Druk de groenten zachtjes aan, zodat de bodem van de koekenpan goed bedekt is en schenk dan de eieren in de pan. Laat de omelet langzaam garen met de deksel op de pan. Serveer met wat geraspte kaas en peterselie.
 

gezonde lunch recepten

Gezonde lunch recepten 4. Proteïne koekjes
Je kunt ook gewoon lunchen met koekjes. Deze proteïne koekjes zorgen voor  extra energie en zijn snel gemaakt. Een beetje pindakaas erbij en jouw lunch is compleet. 

Ingrediënten voor vier porties proteïne koekjes:
– 250 gram havermout
– 200 gram vanille proteïne poeder
– 2 bananen
– Pindakaas (optioneel)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine. Maak twaalf balletjes van het deeg en druk deze plat op een bakplaat met bakpapier. Doe dit dertig minuten in de oven. Smeer er wat pindakaas op om het helemaal compleet te maken. 

gezonde lunch receptenGezonde lunch recepten 5. Pittige kip salade
Kip is het meest veelzijdige stukje vlees, dus dat kan niet ontbreken in jouw lunch. Perfect voor een salade en als je je kippetje een hete twist geeft, kan het al helemaal niet meer stuk. 

Ingrediënten voor één persoon:
– 90 gram kipfilet
– Zout
– Peper
– 50 gram maïs
– 1 kleine tomaat
– 1/4 komkommer
– 1/4 paprika
– 1/2 eetlepel mayonaise
– 1/4 eetlepel yoghurt
– Snufje chilipoeder
– Druppel rode pepersaus

Bereiding van de pittige kip salade:
Kook de kipfilet gaar in een laagje met zout water. Laat dit vervolgens afkoelen. Snijd het vlees in reepjes. Laat de maïskorrels uitlekken. Snijd de komkommer door en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaat in partjes en verwijder het vocht en de zaadjes. Snijd de komkommer, paprika en tomaat in dunne reepjes. 

Schep de groenten, kip en maïskorrels door elkaar. Roer een sausje van mayonaise, yoghurt, chilipoeder, zout en peper en breng het op smaak met rode pepersaus. Doe het sausje door de salade. Klaar om te lunchen!

gezonde lunch receptenGezonde lunch recepten 6. Yoghurt met fruit
Yoghurt kan er altijd wel in, dus ook als lunch. Een frisse lunch met vers fruit en muesli, we love it. 

Ingrediënten voor één persoon:
– 250 milliliter magere yoghurt
– 50 gram muesli
– 20 gram blauwe bessen
– 30 gram aardbeien
– Agavesiroop (optioneel)

Bereiding:
Doe de yoghurt in een bakje en voeg de muesli en het fruit toe. Als je het iets zoeter wil, kun je nog agavesiroop naar smaak toevoegen. Tadaa, klaar is Kees. Sneller kan bijna niet. 

Staat jouw perfecte lunch niet in dit rijtje? Lees dan dit artikel voor nog meer inspiratie. 

Beeld: iStock | Bron: mindyourfeed.nl, eethetbeter.nl, lekkeretenmetlinda.nl, inlovewithhealth.com, smulweb.nl

Must reads 👀