Op deze manier voorkom jij vet haar: dit zijn de oorzaken

Beauty door Lincy

Ugh... Je hebt gisteren nog je haar gewassen en het is nu al weer zo vet. Je bent echt niet de enige, want vet haar is helaas onvermijdelijk. Alleen sommige dingen in het dagelijkse leven kunnen wel invloed hebben op jouw vette haar. Benieuwd wat? Lees dan snel mee.

Vet haar: de oorzaken die jij voortaan kan voorkomen

Iedereen heeft er weleens last van: vet haar. Wanneer je hoofdhuid te veel talg afscheidt kan je haar vet worden. Het kan er onverzorgd uitzien. En je voelt je op zo'n moment vaak vies. Voorkom dat je haar vet wordt, door deze oorzaken bij jezelf in de gaten te houden. 

Oorzaken van vet haar: te veel aanraken

Je kent het wel. Je haar zit voor geen meter na een aantal dagen. Jij gaat er onbewust een paar keer doorheen met je handen. Maar dat zorgt juist voor talgproductie. 100 keer aan je haar zitten per dag, is dus echt een grote boosdoener. 

Oorzaken vet haar: vaak wassen

Hoe vaker jij je haar wast, hoe sneller vet het wordt. Je haren raken gewend aan het vaak wassen. Het is eigenlijk een vicieuze cirkel. Was het liefst je haren zo min mogelijk. Bijvoorbeeld één keer in de week. 

Oorzaken vet haar: haarmasker en conditioner

Haarmaskers en conditioners zijn goed voor je haren, maar dan moet je ze wel goed op de juiste plek smeren. Dus voornamelijk de lengtes van je haar en niet bovenop je hoofd. 

Oorzaken vet haar: vette voeding

Ja, en ook voeding heeft met vet haar te maken. Te vette voeding stimuleert namelijk ook de talgproductie. Die patat met mayo toch maar eventjes overslaan?

Oorzaken vet haar: te vaak kammen

's Ochtends en 's avonds en je haar kammen is meer dan voldoende. Sla die keren in middag over. Dit kan namelijk leiden tot beschadigd en vet haar. 

Oorzaken vet haar: steilen

Je haar elke dag steilen of krullen is natuurlijk een flinke beschadiging voor je haar. Maar ook je talgproductie gaat daarbij omhoog. Probeer het dus te beperken. 

Oorzaken vet haar: hormonen

Hormonen kunnen er ook voor zorgen dat jouw haar vet wordt. Menstruatie, zwangerschap en de puberteit brengen je hormonen in de war. 

Oorzaken vet haar: erfelijk

Maar vet haar kan ook erfelijk zijn. Als bijvoorbeeld jouw ouders ook met dit probleem zitten, is de kans helaas groter dat jij er ook last van krijgt of hebt. 

Met deze hacks wordt jouw haar minder snel vet. 

Beeld: iStock