Health

Op deze manier straal jij als je 's ochtends je bed uit komt

Voor de avondmensen onder ons is het moment dat je uit je bed moet komen misschien wel het ergste moment van de dag. We zijn moe en we blijven het liefste de hele dag in bed. Maar zodra je toch je bed uitkomt hebben wij wel een paar maniertjes om je beter te voelen. 

1. Op tijd naar bed 
Het klinkt misschien cliché, maar de beste manier om je 's ochtends goed te voelen is op tijd naar bed gaan. Je zal je enorm uitgerust voelen en dat geeft je dag een boost. 

2. Niet snoozen 
Het klinkt misschien gek, maar sla die snoozeknop een keertje over. Wanneer je gelijk uit je bed gaat wanneer je wakker wordt, voel jij je stukken minder moe. Dit blijkt zelfs uit allerlei onderzoeken. Aan de andere kant heb je ook nog eens meer tijd, daar doe je het voor toch? 

3. Verander het geluid van je wekker 
Ja, we don't like dat mega irritante geluid van onze wekker! We worden meteen al helemaal geïrriteerd als dat kreng aangaat. Herkenbaar? Mooi, want dan hebben wij een hele goede tip voor jou. Verander het geluid van je wekker naar een rustgevend muziekje of juist je lievelingsliedje, zodat je veel fijner wakker wordt. Wil je het helemaal goed aanpakken? Zorg dan voor je lievelings feest- / good-feeling song. 

ochtendmens 4. Neem tijd voor jezelf 
Nu je toch niet meer op de snoozeknop drukt, heb je alle tijd voor jezelf! Zo heb je echt alle tijd om even goed wakker te worden, een kop koffie te nemen (of drie), en even op je gemak te ontbijten. Wanneer je moet haasten word je alleen maar geïrriteerd wakker en heb je zeker een ochtendhumeur. Laten we eerlijk zijn, het is toch veel fijner als onze make-up en haar super mooi zit en we ook nog eens een lekker ontbijtje hebben kunnen maken voor onszelf? 

5. Doe een meditatieoefening 
Nee, meditatie is helemaal niet zweverig. Je doet een ademhalingsoefening om compleet te kalmeren en je ochtendhumeur zakt meteen weg. Houd dit 5 minuutjes vol, zonder iets anders te gaan doen en je zult merken dat jouw ochtend stukken beter wordt! 

6. Neem een warme douche 
Als er iets wel een fijne manier is om wakker te worden, is het wel om een lekkere douche te nemen. Jij maakt vanaf nu toch meer tijd voor jezelf in de ochtend, dus jij kan prima je ochtendhumeur even door het putje spoelen. Héérlijk!

Ben je nu helemaal gemotiveerd voor een nieuwe start? Klik hier om erachter te komen hoe jij een ochtendmens wordt. 

Beeld: Pexels

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved