Lifestyle

Dit is waarom je spinnen in huis beter niet dood kan maken

Voor de meeste is het niet altijd even fijn om een spin in huis te ontdekken. Veel mensen pakken dan ook gelijk de stofzuiger of een stuk papier erbij. Wist je al dat je dit beter niet kunt doen? Lees snel mee, want wij vertellen je meer.

Een spin doden nodigt er juist meer uit 

Je komt je kamer binnen en ziet een spin op je plafond zitten. Jij pakt gelijk een schoen of een tijdschrift om het leven van de spin te eindigen. We snappen dat het allemaal heel eng en schrikbarend kan zijn, maar volgens spinnenspecialist Koen van Keer heeft het helemaal geen zin om een spin te doden. Het nodigt namelijk alleen maar meer spinnen uit in jouw huis. Ai… dat had jij even niet zien aankomen.

Web spin buiten

Een spin kan voedsel zijn voor andere spinnen

Spinnen eten andere insecten. Dat betekent dus dat als jij een spin dood,  dit voor meer voedsel zorgt voor andere spinnen. Deze spinnen leggen dan al gauw nieuwe eitjes wat zorgt voor alleen maar meer van deze beestjes. Je kunt die spin op de muur dus maar beter laten zitten…

Toch nog heel bang voor spinnen? Met deze 11 tips zie je nooit meer een spin in je kamer. Zo kan bijvoorbeeld een plant ervoor zorgen dat er geen spinnen meer in huis komen. 

Beeld: Getty Images, iStock