Beauty

Deze 11 tips zorgen voor een glowy skin

We willen allemaal wel zo'n huid waar we helemaal niks aan hoeven te doen. Helaas is dat in werkelijkheid meestal even anders. Soms moet je er echt iets voor doen om een glowy skin zonder oneffenheden te krijgen. Wil je er dit keer wel moeite insteken? Lees en kijk dan snel verder. 

Hoe zorg je voor een glowy skin?

1. Zoek uit wat jouw huidtype is

Voordat je jouw huid gaat behandelen, is het belangrijk om te weten wat voor huid je precies hebt. Is het vettig, droog of een combinatie daarvan? Doe wat onderzoek of ga naar een dermatoloog om antwoord te krijgen. 

2. Masseer je olie/serum goed in

Voordat je s' ochtends je make-up aanbrengt, is het handig om een serum of olie in te masseren op jouw gezicht. Deze stimulatie zorgt ervoor dat jouw huid wakker wordt en het houdt jouw bloedcirculatie in beweging. 

glowy skin

3. Buig je hoofd elke ochtend even voorover

Een beetje een gekke tip, maar wat echt kan helpen is: je hoofd drie minuten per dag ondersteboven hangen. "Het is een langetermijnstrategie om van binnenuit een verlichte gloed te krijgen", zegt Renee Rouleau, een schoonheidsspecialiste uit Texas.

4. Mixen met je foundation

Breng een paar glow drops aan in je foundation en breng het mengsel aan op je gezicht met een vochtige spons. Dit moet zorgen voor een lichte glow, zonder dat je gebruikmaakt van de highlighter. 

5. Gebruik een zoutscrub

Masseer een zoutscrub over je hele lichaam met een Koreaans washandje. Gebruik grovere dan een gewoon washandje. Mylah Morales, visagiste van Rihanna: "De combinatie verwijdert dode cellen voor een meest gladde huid ooit."

6. Oneffenheden

Eén van de redenen dat jouw huid niet helemaal helder is, zijn je oneffenheden. Om deze te verwijderen, raden dermatologen retinol of andere retinoïden aan. Kijk hiermee wel uit, want deze kunnen een andere werking hebben en wellicht irriterend zijn voor jouw huid. Probeer dus een klein laagje en gebruik het niet iedere dag. 

7. Voeg vitamine C toe aan je routine

Vitamine C is goed in je voeding, maar ook voor je huid. Met de vitamine verstevig je en egaliseer je jouw huidskleur en huid. Breng dus elke ochtend voor je make-up vitamine C druppels aan op je gezicht. Wij raden het serum van 'The Ordinary' aan. 

8. Was je gezicht

Het lijkt misschien logisch, maar het is belangrijk om je gezicht twee keer per dag wassen. Verwijder al het vuil, olie en vervuiling dat op jouw gezicht zit. 

9. Gebruik goede gezichtsmaskers 

Heel leuk één keer per maand ineens een gezichtsmaker gebruiken, maar daar schiet je niks mee op. Neem de maskers mee in jouw routine. Doe bijvoorbeeld een masker op tijdens het huiswerk maken of terwijl je een aflevering kijkt op Netflix. Neem bijvoorbeeld ons favoriete masker voor een glowy huid: Clay and Glow en breng het aan met hun speciale kwastje.

10. Nachtrust

Natuurlijk is smeren niet de enige optie. Een goede nachtrust is ongeveer acht uur. Wanneer je precies het aantal uur slaapt die je nodig hebt, herstelt je lichaam jouw huid, haar en nagels. Daarom wordt het ook wel een schoondheidsslaap genoemd.  

11. Blijf gehydrateerd

We weten het, je hebt het al ontelbaar keren gehoord, maar iedereen die maar een beetje verstand heeft van de huid, zal je vertellen dat hydratie een onmisbaar onderdeeld is voor een glanzende huid. Dus pak jouw dopper en vul hem geheel met water. Je huid zal dit zeker waarderen. Voor het hydrateren met een emulsie kan je de 'Aquasource Aqua Glow' van Biotherm uitproberen. 

Shop hier onze favoriete producten voor een glowy skin: 

 

 

 

Beeld: 

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved