Food

Eens wat anders: dit zijn de lekkerste recepten met cornflakes

‘s Ochtends is een bakje melk en cornflakes erg normaal, maar wist je dat er nog veel meer mogelijkheden zijn hiermee? Er zijn namelijk een aantal heerlijke snacks die je met cornflakes kunt maken. Benieuwd wat onze favorieten zijn? Lees dan snel verder voor drie simpele recepten.

1. Cornflakes crunch repen

– 100 gr cornflakes
– 250 gr pindakaas
– 350 ml honing

Bedek een plaat met bakpapier en zet dit even aan de kant. Vervolgens doe je de cornflakes in een grote kom en zet deze opzij. Smelt de pindakaas en honing in een de magnetron voor twee minuten. Giet over de cornflakes en meng tot ze volledig bedenkt zijn. Giet het mengsel op de plaat en maak je handen nat onder de kraan. Druk het mengsel stevig plat en laat ze minstens een half uur afkoelen in de koelkast. Snijd vervolgens in repen. 

View post on Instagram
 

2. Nutella cornflakes koekjes

– 120 gr roomboter
– 100 gr basterdsuiker
– 175 ml agavesiroop
– 300 gr Nutella 
– 140 gr mini marshmallows
– 125 gr cornflakes 

Vet een bakplaat in met boter. Smelt de roomboter in een kom en voeg vervolgens de suiker en agavesiroop toe. Breng het snel aan de kook en laat het voor een minuut koken. Doe hier dan de marshmallows en Nutella bij en roer tot ze goed gemengd zijn.  Haal dit van het vuur en voeg de cornflakes toe. Meng het geheel goed door.
 Laat ze afkoelen voor tien minuten.

View post on Instagram
 

3. French toast met cornflakes

– 500 ml melk
– 2 eieren
– 55 gr kristalsuiker
– snufje kaneel
– snuf zout
– 1 tl vanille-extract
– 120 gr bloem
– 3 tl bakpoeder
– 200 gr cornflakes (verbrijzeld)
– 12 plakjes casinowit

Begin met de oven voor te verwarmen op 200°C. Klop melk, eieren, suiker, kaneel, zout en vanille samen tot een goed mengsel. Vervolgens mix je de bloem en het bakpoeder hier door tot een gladde massa. Doe cornflakes in een kom en zet naast het beslag. Verhit olie in een koekenpan. Dompel twee sneedjes brood in het beslag.
Rol goed in de gekruimelde cornflakes. Bak in de pan tot ze goudbruin zijn, ongeveer een minuut per kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit met het overige brood. Garneer met honing.

View post on Instagram
 

Handig als je weinig tijd hebt: deze snacks hoeven alleen in de magnetron.

Bron: thebigmansworld.com, thecarefreekitchen.com, culinaryhill.com | Beeld: iStock

Must reads 👀