Food

Maken: het recept voor een Raffaelo-taart

Als er een snack is waar wij ons misselijk van eten zijn het Raffaelo’s. Heerlijke witte chocolade met een touch van kokosrasp. Voor alle liefhebbers hebben wij het recept voor Raffaelo-taart. Gelukkiger kun je ons niet maken. 

Ingrediënten:

– 6 eieren
– snufje zout
– 200 gr kristalsuiker
– 100 gr amandelen (gemalen)
– 125 gr bloem
– 3 tl kokosmelk
– 1 tl amandel-extract
– 200 gr witte chocolade
– 250 gr mascarpone
– 500 gr slagroom
– 30 gr poedersuiker
– 40 gr kokos (geraspt)
– 1 tl kokos-extract

View post on Instagram
 

Het recept:

⇢ Verwarm de oven voor op 170°C.
⇢ Scheid de eidooiers van de eiwitten in twee verschillende kommetjes.
⇢ Meng het zout goed met het eiwit.
⇢ Voeg de suiker hieraan toe en mix totdat er pieken in het eiwit ontstaan.
⇢ Doe nu het amandel-extract bij de dooiers in de andere kom en meng dit goed door.
⇢ Voeg dit mengsel nu aan het eiwit toe en roer het goed door.
⇢ Voeg de gemalen amandelen samen met de bloem hier aan toe en mix.
⇢ Doe het mengsel in een ingevette springvorm.
⇢ Bak in de oven voor drie kwartier.
⇢ Smelt de witte chocolade samen met de kokosmelk in een kom boven op een pannetje met kokend water.
⇢ Mix de mascarpone glad en doe hier de gesmolten witte chocolade bij en mix goed door.
⇢ Klop in een andere kom de slagroom en na een minuut de poedersuiker en kokos-extract hierbij.
⇢ Roer dit voorzichtig door de mascarpone.
⇢ Roer de geraspte kokos hier weer doorheen en laat vervolgens koud worden in de koelkast.
⇢ Laat de cake afkoelen en snijd hem vervolgens horizontaal in drie lagen van gelijke grootte.
⇢ Bedek iedere laag met het beslag en als laatste de bovenkant.
⇢ Decoreer met kokosrasp en geraspte witte chocolade.

Ook lekker om eens te maken: deze roze chocolade-citrustaart.

Watch on YouTube

Bron: homecookingadventure.com | Beeld: iStock