Food

Zo maak jij de taart van je dromen: de roze chocolade-citrustaart

Hoe geweldig zou het zijn om te smullen van een prachtig mooie roze chocoladetaart? Good news: dit kan zomaar eens de werkelijkheid gaan worden. Girlscene heeft namelijk hét recept gevonden voor de taart van jouw dromen. De roze chocolade-citrusctaart bestaat uit drie delen en is prachtig roze. Waar wacht je nog op? Dat wordt rennen naar de winkel.

Recept: roze chocolade-citrustaart

Dit heb je nodig voor een taart voor 12 personen:

​♥ 150 gram extra pure chocolade
♥ 150 gram roomboter
​♥ 150 gram donkere basterdsuiker
​♥ 1 mespuntje zout
​♥ 3 middelgrote eieren
​♥ 150 gram zelfrijzend bakmeel
​♥ ½ citroen
​♥ ½ sinaasappel
​♥ 300 gram roomkaas naturel
​♥ 80 gram poedersuiker
​♥ 100 gram Delicata ruby chocolade
​♥ 1 eetlepel Van Vliet perenrood suiker voor stoofperen

Dit moet je doen:

1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Pak nu de reep pure chocolade erbij en breek deze door de helft. Leg één helft weg en breek de ander in kleine stukjes die je vervolgens in een kom doet en op een pan kokend water zet. Zo smelt je de chocolade au bain-marie. Let op: het water mag de kom niet raken. Hak nu de andere helft pure chocolade in kleine stukjes.

2. Terwijl de chocolade aan het smelten is, doe je de roomboter, de basterdsuiker en het mespuntje zout in kom. Mix dit met de mixer tot een luchtige crème. Voeg nu de eieren één voor één toe en mix dit kort met de mixer.

3. Tijd voor stap 3: het fixen van het beslag. Zeef het bakmeel boven de kom met boter en roer dit voorzichtig door elkaar. Schep nu de gesmolten- en fijngehakte chocolade erbij. Roer dit met een spatel goed door elkaar.

4. Bij deze stap ga je de taart bakken. Klem als eerste een stuk bakpapier op de bodem van een springvorm van 18 centimeter doorsnede. Vergeet ook niet de zijkanten van de bakvorm in te vetten. Als je dit allebei gedaan hebt, kan je het beslag in de vorm scheppen. Verdeel dit goed en strijk glad met de achterkant van een lepel. Zet de vorm nu in het midden van de oven en bak in ongeveer 50 minuten gaar. Wil je zeker weten of de chocoladetaart klaar is? Prik dan een satéprikker in je baksel en kijk of deze er schoon uitkomt. Als-ie schoon is, is jouw taart helemaal gaar. Nu is het belangrijk dat je jouw chocolatecake laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dit duurt zo’n anderhalf uur.

5. Ondertussen kan je alvast de vulling gaan maken. Doe de roomkaas in een kom en strooi er de poedersuiker bij. Maak hierna de sinaasappel en de citroen goed schoon en rasp van beide de schil. Pers ook het sap eruit en meng dit alles door de roomkaas. Stop pas met roeren tot het één geheel is geworden. De vulling is af!

6. Inmiddels zal jouw taart wel afgekoeld zijn en zo niet, dan scrol je gewoon nog even door Instagram. Als-ie echt goed koud is, snijd je de taart in drie lagen. Verdeel de roomkaasvulling voor de helft over de onderste zijde van de taart en leg het middenstuk er weer bovenop. Druk dit goed aan en bestrijk ook deze laag met de vulling. Leg tot slot de bovenste laag er weer op.

7. Breek nu de ruby chocolade in stukken en smelt dit, net als de andere chocolade, au bain-marie. Nu wordt het lastig: je moet deze gesmolten chocolade in rastervorm aanbrengen op de taart. Zet hiervoor je taart op een groot bord met iets eronder wat vies mag worden. Doop nu een lepel in de chocolade en maak hiermee boven de taart snelle bewegingen van voor naar achteren. Herhaal dit meerdere keren en draai de taart iedere keer een beetje, zo krijg jij een prachtig patroon. Maak het af door perenrood suiker over het geheel te strooien. Jouw roze chocoladetaart is af! Eet smakelijk.

Wist je dat je ook Tony’s Chocolonely karamel zeezout brownies kan maken? Dat recept vind je hier.

Bron: ah.nl | Beeld: iStock

Must reads 👀