Beauty

Zo kies je een haarkleur die bij jouw huid past

Als meisjes worden wij héél erg blij van een good hair day. Niets is fijner dan de dag in gaan met een mooie bos goedvallende lokken, right? Als je niet gezegend bent met de haarkleur die jij wil, dan ben je misschien regelmatig in de weer met tools om wél die toffe look te krijgen. Herkenbaar? We leggen je uit hoe je een haarkleur kiest die bij jouw huid past. 

Zo kies je een haarkleur die bij jouw huid past

Hoewel wij absoluut voorstander zijn van jezelf accepteren zoals je bent, is het soms ook fijn om de natuur een handje te helpen. Zeker wanneer jij niet de haarkleur hebt die je graag zou willen. Gelukkig bestaat daar haarverf waarmee je jezelf een handje kan helpen door je lokken te verven in de kleur die jij mooi vindt. Weet je niet welke haarkleur bij jouw huid past? No worries. We've got the trick. 

1. Ontdek welke ondertoon je huid heeft

Als je wil weten welke haarkleur het beste bij je past, kijk je eerst of je huid een warme of koele ondertoon heeft. Heb je een warme ondertoon, dan zit je op een goudgele tint en is de kleur koel, dan ben je rose/blauwachtig. Op basis hiervan kies je een haarkleur die bij jouw huid past. Maar, hoe doe je dat nu eigenlijk? Dit is een slim trucje. Kijk welke kleur je aderen hebben. Als ze blauw zijn, dan heb je een koele ondertoon. Zijn ze meer groen, dan ben jij een warm type. Wanneer ze blauwgroen zijn, heb je een neutrale ondertoon. Behoor jij tot deze categorie, dan ben je super lucky: alle haarkleuren staan jou! 2. Bepaal of je een herfst- of zomertype bent

Heb je een koele huid? Dan ben je een zomer- of een wintertype. Heb je een warme huid? Dan ben je een lente- of herfsttype. Check hieronder welke haarkleur het beste bij jouw type huid staat.

Zomertype: Je kunt het beste kiezen voor een donkerblonde tot lichtblonde haarkleur. Natuurtinten en astinten staan het mooiste bij de koele huid van een zomertype. 

Wintertype: ga voor een donkere haarkleur in een natuur- of astint. Donkere kleuren zoals zwart en donkerbruin staat jou echt stunning

Zo kies je een haarkleur die bij jouw huid past

Lentetype: voor de mooiste coupe ga je voor een warme haarkleur in je lokken. Denk aan goudblond of een hele mooie koperen donkerblonde kleur. You rock! 

Herfsttype: jouw go-to look is een donkere, warme haarkleur. Je steelt de show helemáál als je kiest voor roodbruine tinten. 

Zo kom je er als het goed is wel achter welke look jou het beste staat. Yes! Nu begint het leukste gedeelte: aan de slag met je make-over. Als jij zorgt voor de juiste haarverf, je bestie die jou helpt tot het transformeren van je kapsel, dan ben je all set! 

Beeld: UnSplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved