Food

De perfecte cheesecake: chocolade met marshmallow

Wat zijn wij gek op cheesecake. Er zijn veel verschillende soorten, maar dit is honderd procent onze favoriet. Chocolade cheesecake mét een marshmallow topping. Hoe goddelijk klinkt dat? Girlscene heeft daarom het recept hier voor jou staan. Zo kun je zelf genieten van deze overheerlijke variant cheesecake. 

Dit heb je nodig:
Voor de vulling
– 625 gr roomkaas (kamertemperatuur) 
– 45 gr kristalsuiker
– 65 gr Fluff (kamertemperatuur)
– 45 gr cacaopoeder
– 2 tl vanille-extract
– 3 eieren 

Voor de marshmallow topping
– 110 gr witte chocolade
– 130 gr Fluff (kamertemperatuur)
– 45 gr slagroom 

Voor de korst
– 220 gr Oreo koekjes (verbrijzeld)
– 3 el roomboter (gesmolten)

View post on Instagram
 

Dit is hoe je het maakt:

⇾ Smeer je springvorm in met boter en bedek de bodem met bakpapier.
⇾ Om de korst te maken, roer je de koekkruimels en gesmolten boter door elkaar.
⇾ Druk dit stevig op de bodem van de springvorm en zet in de vriezer.
⇾ Voor de vulling, roer de roomkaas en suiker met een mixer tot een gladde massa. Roer weer goed door elkaar en meng het opnieuw.  
⇾ Voeg nu de Fluff, de cacaopoeder en het vanille-extract toe aan dit beslag.
⇾ Meng dit tot een gladde massa en schraap de zijkanten goed om er zeker van te zijn dat alles goed is gemengd.
⇾  Doe de eieren hierbij en mix dit voor een korte tijd opnieuw.
⇾ Haal de springvorm uit de vriezer en vul dit met de vulling.
⇾ Dek de taart af met folie en zet hem voor minstens vier uur in de koelkast.
⇾ Nu beginnen we met de topping. Hiervoor smelt je de witte chocoladesnippers au bain-marie
⇾ Doe de slagroom in een pannetje op middelhoog vuur tot er luchtbellen rond de randen ontstaan.
⇾ Giet de slagroom over de chocolade en smeer hier de Fluff overheen.
⇾ Dek de kom strak af en wacht voor drie minuten. Klop het geheel glad.
⇾ Koel dit voor een half uur af en verwijder de springvorm van de taart.  
⇾ Giet de topping langzaam in het midden van de kaastaart. Als het snel van de taart afloopt, stop dan, koel de topping af in de koelkast en probeer het dan opnieuw.
⇾ Koel de topping minstens een uur in de koelkast.  

Et voilà, geniet van de cheesecake!

Probeer ook: deze fluffy cheesecake met drie ingrediënten.

Bron: tidbits-marci.com | Beeld: iStock