Beauty

Wil jij vollere wenkbrauwen? Bekijk dan deze groeitips

Cara Delevingne is er een groot voorbeeld van: grote en volle wenkbrauwen. Het is tegenwoordig zelfs een trend. Helaas is niet iedereen ermee geboren. Gelukkig kan jij er wel iets aan doen. Begin eerst met het stoppen van epileren. Volg daarna deze onderstaande tips en jouw wenkbrauwen stelen binnen de kortste tijd de show. Lees snel mee.

Tips om jouw wenkbrauwen te laten groeien

1. Castorolie

Gebruik deze wonderolie om je haargroei te stimuleren. Maak het een routine. Smeer het bijvoorbeeld op je wenkbrauwen nadat jij je make-up eraf haalt. Zo vergeet je het ook niet. Laat de olie een halfuurtje of een hele nacht intrekken en was het eraf met lauw water. 

2. Kokosolie

Ook kokosolie kan werken voor jouw wenkies. De olie bevat vitamine E, ijzer en proteine. Breng voor het slapen een aantal druppels aan, masseer het goed in en je ziet na ongeveer twee maanden al verschil!

Cara Delevigne

3. Aloëveragel

Dit is een geweldige gel om je wenkbrauwen dikker en sterker te maken. In de gel zitten antioxidanten en hydraterende bestanddelen die je haar bij regelmatig gebruik voeden en voorkomen dat het uitvalt. Smeer elke avond voor het slapen een beetje in en spoel het af met water.

4. Knoflook

Knoflook? Ja ook dit middeltje uit de keuken zorgt ervoor dat de haartjes van je wenkbrauwen sneller groeien. Pers een knoflookteen en breng dit vervolgens aan op je haren. Laat de knoflook minimaal 30 minuten intrekken. Pas wel op dat de knoflook niet in jouw ogen komt! 

5. Vaseline

De vaseline conditioneert je huid en haarzakjes die je wenkbrauwhaar laat groeien. Tip: wil jij even doen alsof het lijkt dat jij volle wenkbrauwen hebt? Smeer een klein beetje vaseline erop voordat jij ergens heen gaat. 

6. Wenkbrauwserum

Er bestaat naast een wimperserum ook een wenkbrauwserum. Het resultaat ervan duurt misschien iets langer dan een olie, maar ze werken zeker.

7. Fenegriekzaden

Week ongeveer een theelepel zaad in een bak water voor ongeveer vijf uur. Maal de zaden tot een pasta en breng het eventueel aan met wat olie, zodat het makkelijker smeert. 

Natuurlijk is voeding ook super belangrijk. Zorg er dus voor dat je genoeg eiwitten, vitamine B, ijzer, zink en omega3 binnenkrijgt.

Bron: Gezonderleven.com, Gezondheidsnet.nl | Beeld: Getty Images

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved