Beauty

Zelf wenkbrauwen bijhouden? Zó doe je dat

Het liefst heb je dat jouw wenkbrauwen er altijd on fleek uitzien. Helaas is dat niet het geval, want ook je wenkbrauwen moet je goed bijhouden. Op die manier voorkom je dat je met een doorgelopen wenkbrauw of verdwaalde haartjes rondloopt. Als jij geen tijd of geld hebt om langs de schoonheidsspecialist te gaan, kun je ook zelf wenkbrauwen bijhouden. Maar hoe? Zó kun jij zelf wenkbrauwen bijhouden.

Zelf wenkbrauwen bijhouden - bepaal de juiste vorm
Zoek van tevoren uit welk soort vorm wenkbrauwen jij wilt hebben. Sommige vrouwen houden juist van volle wenkbrauwen, terwijl anderen liever dunne wenkbrauwen hebben. Zoek uit wat het beste bij jou past voordat je zomaar begint met je wenkbrauwen epileren.

Zelf wenkbrauwen bijhouden - gebruik sjablonen
Misschien vind je zelf wenkbrauwen bijhouden best wel spannend, dus daarom kan wat hulp geen kwaad. Je koopt tegenwoordig hele handige sjablonen voor wenkbrauwen, die jou kunnen helpen bij het shapen van je wenkbrauw. Zoek uit welke shape er het beste bij jou wenkbrauwen past en gebruik deze als hulpmiddel.

Zelf wenkbrauwen bijhouden - haal nooit haartjes weg aan de bovenkant
Als je je wenkbrauwen gaat epileren, moet je nooit haartjes weghalen aan de bovenkant van je wenkbrauw. Alleen maar de onderkant, dus. Als je de haartjes aan de bovenkant weghaalt, dan haal je namelijk de vorm uit je wenkbrauw. Dat wil je natuurlijk niet, dus houd dit goed in je achterhoofd.
wenkbrauwen verven epileren
Zelf wenkbrauwen bijhouden - gebruik het juiste pincet
Een goed pincet maakt zelf wenkbrauwen bijhouden een stuk makkelijker. Zorg er dus voor dat je een goed pincet bij de hand hebt: niet stomp, maar juist scherp. Je hebt zo meer grip op de haartjes en je kunt ook kleine haartjes makkelijker verwijderen.

Zelf wenkbrauwen bijhouden - gebruik een borsteltje
Je kunt je haartjes pas epileren als je je wenkbrauwen even hebt geborsteld. Pak een klein wenkbrauwborsteltje en borstel door je wenkbrauw. Borstel de haartjes schuin omhoog (naar de buitenkant van je gezicht). Zo zie je duidelijk welke haartjes er niet horen te zitten en wordt zelf wenkbrauwen bijhouden makkelijker.

Zelf wenkbrauwen bijhouden - verven
Je kunt je eigen wenkbrauwen ook verven. Deze verf koop je gewoon bij de drogist. Kies voor een kleur die goed bij je past: kies liever niet te donker en pas zeker op met de kleurkeuze als je van jezelf een lichte huids- en haarkleur hebt. Smeer vaseline rond je wenkbrauw om te voorkomen dat de verf op je huid komt. Lees vooral goed wat er op de bijsluiter van de verfverpakking staat.

Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved