Health

Handig: deze sporten kun je doen zonder dat het geld kost

Op zoek naar een effectieve manier op die quarantiane-kilo's kwijt te raken? Helaas is het nog niet mogelijk om met klotsende oksels in de sportschool te staan en zijn we voorlopig aangewezen op onze huiskamer (en omgeving). Toch zijn er veel sporten die je kan doen zonder dat het geld kost en soms zelf niet eens de deur uit hoeft te gaan. 

Wandelen

Als je niet zo'n fan bent van de intensieve oefeningen en uren nahijgen, is wandelen een perfecte manier om weer in shape te komen. Wandelen is namelijk goed voor je hart, longen, bloeddruk, spieren, gewrichten en geheugen. Doe je comfy sneakers aan en trek er even op uit. Dit hoeft echt geen complete marathon te zijn en daarnaast kun je ook een chille playlist of podcast luisteren. 

Dansen

Dansen is heerlijk om jezelf even helemaal te laten gaan en alle stress even te vergeten. Zet jouw favoriete nummer op en verzin jouw eigen choreografie. Daarnaast is YouTube de Walhalla van dansvideo's, zoals zumba en dans work-outs. Wist je dat dansen net zo effectief is als fietsen en joggen? Je raakt snel kilo's kwijt en bouwt makkelijk spieren op.


via GIPHY

Touwtjespringen

Misschien deed je dit vroeger altijd met je vriendinnen, maar het zeker ook een effectieve manier om calorieën te verbranden. Sporten is altijd leuker met muziek en zeker met touwtje springen. Zet een lekker muziekje op en ga een kwartier springen. Daarna ben je helemaal kapot, maar heb je zeker een voldaan gevoel. Probeer je springtijd steeds een beetje op te bouwen en zo heb je na quarantaine een killer-conditie. 

Dribbelen

Als het in Nederland weer eens besluit te regenen, zit hardlopen er niet in. Toch is er een manier om hetzelfde resultaat (en het buiten adem zijn) van hardlopen ook in jouw woonkamer te bereiken. Om dit te doen, ga je op je plek dribbelen. Daarnaast kun je ook op je plek hardlopen, om het er wat minder gênant uit laten zien. 


via GIPHY

Work-out video's

YouTube wordt overspoeld met work-out video's, van je benen tot je buik en er zijn zelfs work-outs voor je kin(!). Daarnaast zijn er ook genoeg yoga- en meditatiesessies beschikbaar, voor je zen-moment. Stof je matje maar af, trek je lekkerste sportoutfit aan en let's go! 

Traplopen

Dit is dé training om thuis te doen, want het enige wat je nodig hebt, is een trap. Hierdoor train je alle spieren in je benen en billen. Hiernaast is dit ook erg goed voor je conditie, want je bent binnen no time buiten adem. Je verbrandt met traplopen tien calorieën per minuut, dus reken uit je winst. 

Nog effectiever sporten? Als je op dit tijdstip sport val je meer af!

Bron: gezondnu.nl, wendyonline.nl | Beeld: Unsplash

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved