Health

Als je op dit tijdstip sport val je meer af

Elk jaar neem je je voor om met een bikinibody op het strand te verschijnen. Maar dat gaat niet vanzelf! Daar moet je hard voor werken. Zweten in de sportschool hoort daar ook bij. Vraag jij je af wat het beste tijdstip is voor een workout? Een nieuw onderzoek heeft het antwoord voor je. Als je op dít tijdstip sport, verbrand je de meeste calorieën. 

Ben je aan het sporten geslagen om die laatste winterkilo’s eraf te krijgen? Dan is het wel zo fijn als je het meeste uit jouw workout haalt. Een recent onderzoek wijst uit dat je het beste ‘s ochtends kunt sporten als je de meeste calorieën wil verbranden. Vóór het ontbijt.

Voor het onderzoek hebben 28 jonge mannen een zes weekse test ondergaan. De ene helft van de mannen sport, de andere helft niet. De mannen kregen allemaal hetzelfde ontbijt voorgeschoteld. Wat bleek? De mannen die vóór het ontbijt sportten, vielen af. Sterker nog: ze konden ook meer eten zonder een grammetje aan te komen. De mannen die na het ontbijt sportten, hadden moeite om op gewicht te blijven en sommige kwamen zelfs aan. Om het onderzoek nog meer kracht bij te zetten, werd er nog een test gedaan. Een groepje vrijwilligers moest hardlopen tot ze 400 calorieën hadden verbrand. Wat bleek? De vrijwilligers die ontbeten ná het gingen hardlopen, hielden het rennen langer vol én verbrandden die 400 calorieën een stuk sneller. 

Neem dit onderzoek met een korreltje zout. Uiteindelijk gaat het erom dat jij sport wanneer jou het uitkomt. Misschien merk jij dat je juist meer uit je workout haalt als je ‘s avonds sport! Doe wat goed voor jou voelt. 

Op welk tijdstip sport jij het liefst?

Bron

Must reads 👀