Lifestyle

Dit is waarom het beter is om toch een bh te dragen tijdens quarantaine

Sinds de intelligente lockdown is aangekondigd, is de pyjama waarschijnlijk jouw dagelijkse look geworden. Ook je bh vergeet je daarom weleens aan te doen. Alleen dit blijkt volgens de experts niet helemaal een goede keuze te zijn. Lees snel verder, want wij vertellen je hoe dit precies zit.

Vrijheid voor je borsten

Wie houdt er niet van? Na een aantal wekenlang binnenzitten, is het toch wel lekker om die strakke bh af te doen. En ze daarna maar eens voorgoed in de la te laten. Maar helaas, experts uit Engeland willen jou toch iets mededelen.

Ligamenten van Cooper

Sommige experts zijn namelijk van mening dat een lange tijd zonder ondersteuning kan leiden tot het uitrekken van ligamenten van Cooper. Dit is het onderhuidse bindweefsel dat jouw borstvorm ondersteunt. Cosmetisch chirurg Dr. Dirk Kremer van Harley St. Aesthetics zegt hierover: "Het dragen van een beha kan helpen om vroegtijdig zakken van de borsten te stoppen, omdat het bindweefsel in de borst de hele dag dan niet zoveel wordt uitgerekt."

Borsten zakken zonder ondersteuning

Zelfs BH-expert Jill Kenton, die bh's heeft gemaakt voor prinses Diana en Madonna is het daarmee eens: "Aan het eind van de dag zal niemand ons zien tijdens quarantaine en dus kunnen mensen in de verleiding komen om geen bh om te doen. Het dragen van helemaal geen beha kan er echter wel voor zorgen dat borsten naar beneden gaan zakken als het weefsel zonder ondersteuning blijft zitten."

Voordelen zonder bh

Ben je van plan om een bh te dragen? Zorg er dan wel voor dat je echt de goede maat draagt! "Helaas draagt ​​80% van de vrouwen de verkeerde maat bh met een te kleine of te grote achterkant", zegt Jill Kenton. "Als je de juiste beha draagt, hoef je deze dus niet uit te trekken." 

Maar voordat je je bh weer aantrekt, is het volgens de experts belangrijk om het volgende te weten: "Het is essentieel om te onthouden dat een belangrijke reden voor het zakken van de borsten de leeftijd blijft", vervolgt Dr. Kremer. "Naarmate we ouder worden, verliest onze huid elasticiteit en wordt het dunner, wat betekent dat de zwaartekracht de huid makkelijker naar beneden trekt. Dit rekproces versnelt naarmate we ouder worden."

Ben jij benieuwd naar je echte bh-maat? Kijk hier voor tips. 

Bh losmaken vrouw

Bron: Glamourmagazine.co.uk, Beeld: iStock 

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved