Fashion

5 tips om zelf achter je bh-maat te komen

Hoe vervelend is het als je bh gewoon niet lekker zit en het ook nog eens heel duidelijk te zien is dat hij niet perfect bij jou past? Jep, we kennen het allemaal vast en zeker. Het is soms gewoon een enorme struggle om de juiste bh te shoppen... Kan jij je hier 100% in vinden en heb jij ook het gevoel dat je altijd de verkeerde bh shopt? Lees dan snel verder, want hieronder delen we allemaal tips hoe je zelf achter je bh-maat komt. 

Bh's shoppen is niet altijd even leuk om te doen, maar het is toch best wel belangrijk want je boobs moeten natuurlijk wel de hele dag goed zitten. Wil je ook altijd zo snel mogelijk weg uit het pashokje in de lingeriewinkel, maar kom je er dan later vaak achter dat je helemaal niet een goede bh-maat hebt? Check dan eerst deze tips hieronder, want zo weet je precies welke bh-maat je de volgende keer moet hebben. Handig! 

Stap 1: meet de maat van de band (onderwijdte)
Pak er een meetlint bij en houd deze om je ribben, net onder je borsten. Adem eerst uit, want op die manier krijg je de smalste meting. Je hoeft tijdens het meten niet superrecht te staan of je borst meer naar voren te steken. Als het goed is krijg je nu een getal en dat is het cijfergedeelte van de bh-maat. Dus bijvoorbeeld 70, 75 of 80. Krijg je een raar getal (bijvoorbeeld 73,8)? Rond dan af naar een gelijk getal (75).

Stap 2: meet je borsten (bovenwijdte)
Om erachter te komen wat je cupmaat is pak je er weer een meetlint bij. Deze houd je ter hoogte van je tepels en let er op dat de meetlint goed horizontaal blijft. En trek het lint niet te strak om je borsten tijdens het meten, want dan krijg je natuurlijk ook een verkeerde maat. 

bh maat meten

Stap 3: berekenen
Nu je deze twee dingen hebt gemeten komt het berekenen van het verschil tussen de bovenwijdte en onderwijdte in centimeters. Het getal dat hier uit komt is je cupmaat. Ligt het verschil tussen de 10-12 centimeter, dan heb je cupmaat AA. Bij 12-14 cm heb je cupmaat A en bij een verschil van 14-16 cm heb je cupmaat B. En zo tel je eigenlijk verder. 

Stap 4: hulp vragen
Mocht het nou niet helemaal lukken dan kan je natuurlijk altijd hulp vragen in een lingeriewinkel. De mensen die daar werken hebben er natuurlijk heel veel verstand van en kunnen je bh-maat voor je opmeten. 

Meer tips
Kruipt de bh-band op je rug continu omhoog? Grote kans dat dan de omvang te groot is. Dit probleem kan je verhelpen door een maat kleiner te nemen. Daarnaast is een te strakke bh ook weer heel erg irritant. Als er twee vingers onder je bh-band passen, dan zit je helemaal goed. En heb je vaak dat je borsten er aan de voorkant bijna uitvallen? Dan is de cupmaat niet goed en moet je een maatje groter. 

Heb je eindelijk de perfecte bh in the pocket? Check dan ook even dit artikel, want dan weet je meteen hoe vaak je hem moet wassen. Enne, dat is vaker dan je denkt! 

Bron: Seventeen | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved