Food

Wauw! Zo maak deze prachtige frambozentaart mét lavendel

Als je helemaal in de zomerse stemming wil komen, is deze taart de perfecte snack. En hij ziet er natuurlijk ook nog eens geweldig uit. De heerlijke frisse smaak van frambozen gecombineerd met lavendel zorgt voor een bijzondere mix. Benieuwd hoe je dit kunstwerk (s)maakt? Wij hebben het recept voor je!

Dit heb je nodig:

Voor de cake:
- 60 gr zure room (kamertemperatuur)
- 325 gr bloem
- 300 gr basterdsuiker
- 1 el bakpoeder
- snuf zout
- 220 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
- 1 tl vanille-extract
- 4 eieren

Voor de frosting:
- 220 gr ongezouten roomboter (gesmolten)
- 220 gr MonChou (op kamertemperatuur)
- 500 gr poedersuiker 
- 30 ml volle melk
- 2 tl vanille-extract
- snufje zout
- 4 el frambozenjam
- 1 tl paarse kleurstof
- handje frambozen 

Voor de lavendelmelk:
- 240 ml volle melk
- 2 tl gedroogde culinaire lavendel

Voor de lavendelsiroop:
- 120 ml water
- 100 gr kristalsuiker
- 2 tl gedroogde culinaire lavendel

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Heather Wong (@chefheatherwong) on

Zo maak je de lavendel frambozen taart:

⇾ Als eerste gaan we de lavendelmelk bereiden. Hiervoor giet je de melk in een klein steelpannetje en verwarm je dit op laag vuur totdat het kookt.
⇾ Vervolgens haal je het pannetje met de kokende melk van het vuur en voeg je zo snel mogelijk de lavendel toe.
⇾ Zet dit voor een half uurtje opzij.
⇾ Zuiver het melk-lavendel mengsel door dit door een fijne zeef te gieten, waar een kom onder staat. Zorg ervoor dat alle lavendel uit de melk verwijderd is.
⇾ Koel de melk tot kamertemperatuur is af.

⇾ Nu gaan we beginnen aan de lavendelsiroop. Daarvoor pak je opnieuw een klein steelpannetje en breng je de kristalsuiker samem met het water aan de kook.
⇾ Wanneer het kookt, zet je het vuur op een laag pitje en voeg je de lavendel toe.
⇾ Laat dit voor 10 minuten in de pan zitten.
⇾ Haal de lavendelsiroop van het vuur en laat dit helemaal afkoelen.
⇾ Zuiver de lavendelsiroop door dit door een fijne zeef te gieten, waar een kom onder staat. Zorg ervoor dat alle lavendel uit de siroop verwijderd is.

⇾ Verwarm de oven voor op 180°C, om (eindelijk) te beginnen aan het bereiden van de cake.
⇾ Leg in drie ronde bakblikken een vel bakpapier en vet deze goed in. 
⇾ Roer de zure room en lavendelmelk totdat het een egaal mengsel is en zet dit opzij.
⇾ Zeef de bloem, basterdsuiker, bakpoeder en de snuf zout in een kom. 
⇾ Mix de inhoud van deze kom met een mixer op lage snelheid voor een minuutje.
⇾ Doe vervolgens de boter, vanille-extract en ongeveer de helft van de lavendelmelk  in een andere kom en mix tot alles goed is gemengd.
⇾ Voeg nu de eieren en het overige van de lavendelmelk-mix toe aan dit mengsel. Mix dit voor ongeveer vijf minuten.
⇾ Giet het beslag in de bakblikken en strijk de bovenkant glad. 
⇾ Zet dit voor 20 minuten in de oven.
⇾ Laat de taarten volledig afkoelen, terwijl deze nog in de bakblikken zitten.
⇾ Snijd voorzichtig een dun laagje van de bovenkant van de taarten af, zodat je een vlakke bovenkant hebt. Bewaar de afgesneden stukken (later voor de garnering).
⇾ Besmeer de bovenkant van de taarten met de lavendelsiroop.

⇾ Nu kunnen we beginnen aan de frosting. Je pakt hiervoor een grote kom.
⇾ Klop de boter en de roomkaas met een mixer voor 2 minuten totdat het glad is.
⇾ Voeg poedersuiker, volle melk, vanille-extract, de paarse kleurstof en het snufje zout toe, terwijl de mixer op een laag pitje staat.
⇾ Verhoog de stand tot de hoogste snelheid en klop dit voor 3 minuten.

⇾ Plaats de eerste cakelaag op een taartstandaard of rond bord.
⇾ Smeer een dun laagje frosting op de taartstandaard. Vul een spuitzak met een grote ronde punt met 120 ml frosting.
⇾ Spuit een cirkel rond de buitenste bovenrand van de cake.
⇾ Smeer frambozenjam in het midden.
⇾ Leg er een tweede cakelaag op en herhaal de instructie hierboven en leg vervolgens de laatste cakelaag erop.
⇾ Koel dit in de koelkast voor een half uurtje.
⇾ Verspreid de paarse frosting gelijkmatig over de bovenkant en zijkanten. 
⇾ Verkruimel de overige cake (die je had bewaard van het snijden) en verdeel dit over de bovenkant.
⇾ Verdeel de frambozen over de bovenkant en bestrooi eventueel met poedersuiker.
⇾ Zet de taart opnieuw voor een half uurtje in de koelkast en geniet van jouw zelfgemaakte lavendel frambozen taart.

Ben je toevallig ook gek op gin en tonic? Dan is deze taart echt wat voor jou.

Bron: sallysbakingaddiction.com, preppykitchen.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved