Food

Gek op gin en tonic? Dan is deze taart echt wat voor jou

Word je ook zo gelukkig van een glas gin en tonic? Een heerlijke verfrissend drankje met een bite. Voor alle gin en tonic-lovers, heeft Girlscene een geweldig recept. Een  taart van jouw favoriete drankje. Wij weten wel wat voor verjaardagstaart er vanaf nu op tafel staat. Benieuwd hoe je deze maakt? Wij hebben het recept.

Zo maak je gin en tonic taart

Ingrediënten:

Voor de cake
– 300 gr basterdsuiker 
– 250 gr gezouten boter
– 250 gr zelfrijzend bakmeel
– 4 eieren
– 75 gr volle yoghurt
– 2 el limoensap
– 75 ml gin
– 150 ml tonic 
– 1 tl vanille-extract

Voor de topping
– 200 gr roomboter
– 400 gr kristalsuiker
– 2 el volle melk
– 1 el limoenschil

View post on Instagram
 

Het recept:

➞ Verwarm de oven voor op 180ºC.
➞ Mix de boter en de helft van de suiker samen in een kom tot het volledig gemengd is.
➞ Voeg de eieren en een eetlepel bloem hieraan toe totdat dit opgenomen is in het beslag. 
➞ Vervolgens doe je de rest van het meel erbij en mix je dit tot een egaal beslag.
➞ Pak een andere kom en doe hier de yoghurt, het limoensap en driekwart van de gin bij.
➞ Voeg dit allemaal toe aan het cakebeslag en meng het door elkaar.  
➞ Giet de helft van het cakebeslag in een ingevette taartvorm en bak voor een half uur in de oven.
➞ Doe nu de rest van de suiker, de tonic en limoensap in een pan op middelhoog vuur.
➞ Als de suiker is opgelost, roer het dan om en laat het vijf minuten afkoelen.
➞ Giet de overige gin bij het mengsel en zet deze opzij.
➞ Haal de taart uit de oven en laat vijf minuten afkoelen.
➞ Prik kleine gaatjes in de taart en schep de siroop op de taart. 
➞ Om de topping te maken, mix je de boter voor een paar minuten.
➞ Voeg vervolgens de kristalsuiker en de geraspte limoenschil toe.
➞ Mix tot alle ingrediënten goed zijn opgenomen in het beslag en het een geheel is.
➞ Smeer de topping over de cake heen en rasp nog wat limoenschil over de bovenkant voor een mooi effect. 

Vond je deze taart lekker? Probeer dan ook eens deze crème brûlée taart. 

Bron: bakingmad.com, leukegeit.nl | Beeld: Unsplash