Food

Oeh la la! Deze karamel zeezout taart wil je meteen maken

Wie wordt er nou niet gelukkig van de combi karamel en zeezout? In chocolade, koekjes, ijs. Van deze snacks kunnen we never genoeg krijgen. Girlscene heeft voor jou een recept van een karamel zeezout taart. Daar mag je ons wel voor wakker maken. Yum!

Ingrediënten:

Voor de cake:
- 200 ml volle melk
- 6 eieren
- 400 g bloem 
- 3 tl bakpoeder
- 375 g kristalsuiker
- snuf zout
- 113 g ongezouten boter (kamertemperatuur)
- 225 g pindakaas (zonder stukjes)

Voor het glazuur:
- 450 g ongezouten boter
- 350 g poedersuiker
- snufje zout

Voor de karamel-zeezout:
- 300 g basterdsuiker
- 105 g ongezouten boter
- 200 ml slagroom
- snuf zout

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Kennedy (@sugarfreesprinklesblog) on

Het recept:

⇾ We beginnen met het bereiden van de cake. Hiervoor verwarm je de oven voor op  180 ºC.
⇾ Vet twee ronde bakblikken in bakspray of gebruik bakpapier.
⇾ Pak een kleine, diepe kom. Klop de melk en de eieren samen tot een egaal mengsel.
⇾ Nu heb je een grote kom nodig. Zo kan je de bloem, bakpoeder, kristalsuiker en het zout roeren totdat het goed gemixt is.
 Voeg de roomboter en pindakaas hieraan toe.
⇾ Pak een mixer en mix de ingrediënten tot het klonterig wordt.
⇾ Gooi het melk-ei mengsel hierbij en mix dit een glad beslag.
⇾ Verdeel het cakebeslag gelijkmatig over de twee bakblikken.
⇾ Zet deze nu in de oven voor drie kwartier.
⇾ Laat de cake ongeveer tien minuten afkoelen.
⇾ Haal ze uit de bakblikken en zet ze opzij op een rooster.
⇾ Als de cakes afgekoeld zijn snijd je de bolle bovenkant eraf, zodat ze vlak zijn.
⇾ Nu gaan we beginnen aan het glazuur.
⇾ Smelt de roomboter in een diep pannetje tot het een bruine kleur krijgt.
⇾ Haal het pannetje dan meteen van het vuur en giet hem in een grote kom.
⇾ Laat de boter in de koelkast afkoelen tot hij stevig wordt. Zorg er wel voor dat de boter niet te hard wordt.
⇾ Klop de boter nu glad.
⇾ Voeg de poedersuiker toe en klop voor vier minuten tot het een egaal glazuur is.
⇾ De laatste stap is het karamel-zout mengsel (yummy!). Hiervoor begin je met het smelten van de basterdsuiker in een pan op matig vuur. Blijf roeren tot dit lichtbruin is.
⇾ Voeg hier de boter aan toe en meng goed tot de boter gesmolten is en volledig door de gekarameliseerde suiker is opgenomen. Kook dit nog voor twee minuten.
⇾ Voeg de slagroom gelijkmatig toe, terwijl je blijft roeren.
⇾ Als laatste voeg je de snuf zout toe en roer dit goed door.

Zo zet je de taart in elkaar:

⇾ Smeer het glazuur en een beetje van het karamel-zeezout mengsel op de bovenkant van een cakelaag.
⇾ Leg de andere cake hierop.
⇾ Gebruik de rest van het glazuur om de bovenkant en zijkanten van de taart te bedekken en zorg ervoor dat dit glad is.
⇾ Zet in de koelkast voor minimaal een uur.
⇾ Druppel het karmel-zeezout mengsel over de zijkanten van de cake.

Geniet van je karamel-zeezout taart!


via GIPHY

Zin in meer karamel-zeezout? Deze brownies moet je eens proberen. 

Bron: theloopywhisk.com | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved