Food

Zo maak je Tony’s Chocolonely karamel zeezout brownies

Op de Girlscene-redactie zijn we dol op chocolade en we werden dan ook heel gelukkig toen we dit recept van OhMyFoodness voorbij zagen komen. Brownies met Tony’s Chocolonely’s populaire smaak: karamel zeezout, dat is toch te mooi om waar te zijn? Het recept is super simpel en snel: binnen vijftien minuten staan je brownies in de oven. Wedden dat jij na het lezen van dit artikel op de fiets springt om de ingrediënten in huis te halen? Eet smakelijk.

Recept: Tony’s Chocolonely karamel zeezout brownies

View post on Instagram
 

Dit heb je nodig voor 16 stukjes brownie:

♥ 200 gram pure chocolade
♥ 200 gram ongezouten roomboter
♥ 4 eieren
♥ 200 gram donkerbruine basterdsuiker
♥ 150 gram zelfrijzend bakmeel
♥ snufje zout
♥ 1 reep Tony’s Chocolonely

Dit moet je doen:

1. Start met het voorverwarmen van de oven op 180°C. Pak hierna een vierkante bakvorm van 20 bij 20 centimeter en vet deze goed in. We willen natuurlijk niet dat deze lekkernij straks aan de vorm blijft plakken. 

2. Bij stap 2 doe je de pure chocolade samen met de roomboter in een pannetje. Zet het pannetje op laag vuur en laat de inhoud helemaal smelten. 

3. Met de pan nog op het vuur, klop je de eieren en de suiker goed door elkaar. Is de chocolade helemaal gesmolten? Schenk dit dan al roerend door de eieren.

4. Het beslag is bijna af, alleen het meel ontbreekt nog. Spatel dit rustig door het mengsel en voeg het snufje zout toe. Even kloppen en je hebt een prachtig glad beslag.

5. Pak de ingevette bakvorm erbij en schenk hier het beslag in. Tip van Girlscene: strijk met de bolle kant van een lepel de bovenkant glad. Nu is het tijd voor Tony’s Chocolonely! Breek de reep in stukken en verdeel deze over het beslag. Hmmm, heerlijk.

6. Zet de vorm in de voorverwarmde oven en bak het geheel in 30 tot 35 minuten gaar. Wil je zeker weten of de brownies lang genoeg gebakken zijn? Pak een vork, prik deze in het midden van de brownie en haal ‘m er dan weer uit. Is de vork nog schoon? Je brownies zijn ready! Even laten afkoelen en smullen maar. 

Wist je dat je ook een Licor 43 cheesecake brownie met Nutella kan maken? Dat recept vind je hier.

Bron: ohmyfoodness.nl | Beeld: iStock

 

Must reads 👀