Met deze 3 apps maak jij je foto Instagrammable (+WIN)

Lifestyle door Isabel

Ben jij ook een échte Instagram freak en wil je dat jouw Instafeed er op en top uitziet? Dan ben jij vast vaak aan het rommelen met verschillende filters. Er zijn zoveel apps waarop je dit kan doen. Maar wat zijn nou de beste? Wij zetten de 3 beste apps voor je op een rij, zodat jij je Instagram foto's een mooie touch kan geven en je Instafeed perfect wordt!

1. Lightroom

Lightroom is een van de apps die behoort onder het Adobe pakket. Je kan deze app gewoon downloaden in de Appstore of Playstore en dan de gratis variant gebruiken (wel moet je altijd een account aanmaken). Bij Lightroom kan je je foto filteren, maar je kan ook kant-en-klare pre-sets kopen (pre-sets is een DNG-bestand met bepaalde voorinstellingen). Met een Pre-set kan je een foto bewerken door één keer op een knop te drukken. Natuurlijk kan je niet elke foto dezelfde filter geven, want de ene foto is veel lichter dan de ander. Je kan met deze app ook kiezen of je de foto een warme gloed wil geven of juist koud. Op deze manier kan jij je foto helemaal naar wens maken en kan je zorgen dat alle foto's goed bij elkaar passen. 

2. VSCO

Op VSCO kan je je foto's heel mooi editen. Zo kan je de felheid en de warmte van je foto helemaal zelf bepalen, maar kan je er ook een lichte korrel overheen doen. VSCO is naast een app waar je je foto's kan filteren, ook een app waar je op kan kijken voor inspiratie. Je hebt ook een soort feed die je daar kan onderhouden. Misschien ontdek jij naast de filters wel een hele leuke nieuwe app..;)

3. Facetune

Met de app Facetune kan je ook heel veel, zo kan je naast alle filters ook je hele gezicht ombouwen... Dat is natuurlijk niet nodig, want je bent goed zoals je bent, maar af en toe kan je wel wat aanpassingen doen. Soms lijkt het gewoon alsof je een scheve neus hebt of een drie dubbele onderkin en op zo'n moment wil je weleens een beetje wat aanpassen. Daar is Facetune dus de beste app voor. Helaas is Facetune niet geheel gratis... Sommige functies zijn gratis en andere moet je voor betalen. Het abonnement kost per maand 8,99, voor een jaar 36,99 en een eenmalige betaling 74,99. 

Wist je ook dat wij een hele toffe winactie hebben waarmee je een smartphone voor dé perfecte Instagrammable foto's kan winnen? Klik hier als je wil weten hoe je die kunt winnen. 

 

Beeld: Girlscene (I. van Velzen)