Food

Yum: Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten

Als je bijvoorbeeld snel last hebt van een opgeblazen gevoel, kan het eten van koolhydraatarme gerechten je hier wellicht bij helpen. En nee, dat hoeft absoluut niet saai te zijn! Hier vind je viermaal de lekkerste koolhydraatarme recepten. Je kunt ze gebruiken als avondmaaltje, maar ze werken ook prima als bijgerecht of lunchinspiratie. Here we go! 

De ingrediënten van de koolhydraatarme recepten zijn gebaseerd op een gerecht voor twee personen.

Koolhydraatarme recepten ♥ gevulde tomaten met spinazie en fetakaas
Ingrediënten:
– 360 gram verse spinazie
– 6 middelgrote tomaten 
– 100 gram gemengde sla
– 2 tenen knoflook
– 120 gram fetakaas
– 40 gram pijnboompitten
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel extra vierge kokosolie
– Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het koolhydraatarme gerecht:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en bewaar ze voor later. Hol dan de tomaten uit. Pers als volgt de knoflook en brokkel de fetakaas. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en spinazie tot de spinazie geslonken is. Als er veel vocht in de koekenpan is ontstaan, giet je een beetje vocht af. Doe dan de fetakaas, pijnboompitten en de gedroogde oregano in de pan en roer het geheel goed door. Voeg een beetje peper en zout toe om het gerecht op smaak te brengen. Schep het mengsel in de tomaten en sluit de tomaten met hun tomatenkapjes. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet ze in de oven voor ongeveer vijftien minuten. Maak het gerecht af met de gemengde sla.
Koolhydraatarme recepten met tomaat
 

Bron: PuurfiguurBeeld: iStock

Must reads 👀