Food

Yum: Dit zijn de lekkerste koolhydraatarme recepten

Als je bijvoorbeeld snel last hebt van een opgeblazen gevoel, kan het eten van koolhydraatarme gerechten je hier wellicht bij helpen. En nee, dat hoeft absoluut niet saai te zijn! Hier vind je viermaal de lekkerste koolhydraatarme recepten. Je kunt ze gebruiken als avondmaaltje, maar ze werken ook prima als bijgerecht of lunchinspiratie. Here we go! 

Dit zijn de koolhydraatarme recepten:
- Gevulde tomaten met spinazie en fetakaas
- Kip-kerrie met bloemkoolrijst
- Garnalen met mango-avocadosalsa en bloemkoolrijst
- Aubergine lasagne met gehakt en hüttenkäse

De ingrediënten van de koolhydraatarme recepten zijn gebaseerd op een gerecht voor twee personen.

Koolhydraatarme recepten ♥ gevulde tomaten met spinazie en fetakaas
Ingrediënten:
- 360 gram verse spinazie
- 6 middelgrote tomaten 
- 100 gram gemengde sla
- 2 tenen knoflook
- 120 gram fetakaas
- 40 gram pijnboompitten
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 1 eetlepel extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het koolhydraatarme gerecht:
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de kapjes van de tomaten en bewaar ze voor later. Hol dan de tomaten uit. Pers als volgt de knoflook en brokkel de fetakaas. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de knoflook en spinazie tot de spinazie geslonken is. Als er veel vocht in de koekenpan is ontstaan, giet je een beetje vocht af. Doe dan de fetakaas, pijnboompitten en de gedroogde oregano in de pan en roer het geheel goed door. Voeg een beetje peper en zout toe om het gerecht op smaak te brengen. Schep het mengsel in de tomaten en sluit de tomaten met hun tomatenkapjes. Leg de tomaten in een ovenschaal en zet ze in de oven voor ongeveer vijftien minuten. Maak het gerecht af met de gemengde sla.
Koolhydraatarme recepten met tomaat
Koolhydraatarme recepten ♥ kip-kerrie met bloemkoolrijst
Ingrediënten:
- 300 gram kipfilet
- 400 gram bloemkoolrijst
- 300 gram champignons
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 200 ml kokosmelk
- 100 ml ongezoete amandelmelk
- 2 eetlepels kerriepoeder
- 2 theelepels limoensap
- 1 eetlepel kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het koolhydraatarme gerecht:
Snijd de sjalotjes, pers de knoflook en snijd de kipfilet en champignon in kleine stukjes. Verhit de kokosolie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes. Als de slajotjes gefruit zijn doe je de kip en champignons erbij en bak je alles ongeveer drie tot vier minuten op hoog vuur. Zet dan het vuur lager en bak de knoflook en het kerriepoeder mee voor ongeveer twee minuten. Voeg nu de kokosmelk, amandelmelk en het limoensap toe en bestrooi het op smaak met peper en zout. Roer het geheel goed door en zet de deksel op de koekenpan en laat het gerecht voor ongeveer tien minuten pruttelen. Kook ondertussen de bloemkoolrijst voor ongeveer twee minuten. Als de kip gaar is, kan het gerecht gegeten worden en schep je de bloemkoolrijst en het kip-kerriemengsel samen op een bord.
Koolhydraatarme recepten met kip-kerrie en bloemkoolrijst
Koolhydraatarme recepten ♥ garnalen met mango-avocadosalsa en bloemkoolrijst
Ingrediënten:
- 300 gram garnalen
- 500 gram bloemkoolrijst
- 200 gram mango
- 2 limoenen
- 1 paprika
- 1 avocado
- Peterselie
- Eetlepel kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het koolhydraatarme gerecht:
Snijd de mango, paprika en de avocado in kleine blokjes en doe dit in een kom. Pers van een limoen het limoensap uit en doe dit bij de mango-, paprika- en avocadoblokjes. Hak de peterselie fijn en roer dit door het mengsel heen. Kook de bloemkoolrijst in ongeveer twee minuten gaar. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de garnalen. Breng om smaak met peper en zout. Wanneer de bloemkoolrijst gaar is, giet je het af en roer je hier nog een snufje peper en zout doorheen. Voeg de bloemkoolrijst en de garnalen samen en garneer het gerecht met de fruit- en groenteblokjes. Gebruik de overgebleven limoen om over het gerecht te persen.
Koolhydraatarme recepten met garnaal en bloemkoolrijst
Koolhydraatarme recepten ♥ aubergine lasagne met gehakt en hüttekäse
Ingrediënten:
- 200 gram mager rundergehakt
- 300 gram tomatenblokjes
- 120 gram hüttekäse
- 2 aubergines
- 2 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode paprika
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden
- Extra vierge kokosolie
- Zeezout en zwarte peper

Zo maak je het koolhydraatarme gerecht:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd als eerst de aubergine over de lengte in plakken. Snipper de sjalotjes, pers de knoflook en snijd de paprika in kleine bokjes. Pak een halve eetlepel kokosolie en laat dit een beetje smelten. Besmeer dan de aubergine met de gesmolten kokosolie en strooi hier peper en zout overheen. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier op voor de aubergines. Doe de aubergines voor ongeveer vijftien minuten in de oven. Verhit een halve eetlepel kokosolie in een koekenpan en fruit de sjalotjes en de knoflook. Doe hier dan de gehakt en paprika bij en bak het gehakt tot het gaar is. Voeg hier de tomatenblokjes en Italiaanse kruiden aan toe en bestrooi het met zout en peper naar smaak. Laat het geheel pruttelen op laag vuur voor ongeveer vijf tot tien minuten. Schep daarna een kleine laag van het gehakt-totmatenmengsel in een ovenschaal. Verdeel hier de aubergine over en schep daarna weer wat van het gehakt-tomatenmengsel op de aubergine. Vul de ovenschaal tot het een mooie lasagne vormt. Voeg als laatst nog een laagje van het mengsel op de stapel en top het af met hüttekäse. Zet de ovenschaal voor ongeveer twintig minuten in de oven.
koolhydraatarme recepten aubergine lasagne
Bron: puurfiguur.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved