Food

8 super makkelijke gerechten die uit maar 3 ingrediënten bestaan

Op Instagram komen we vaak lekkere recepten tegen waar we spontaan van gaan kwijlen. Het is dan ook geen geheim dat we erg veel van eten houden, alleen is het bereiden altijd wat minder leuk. Niet iedereen is er dan ook even goed in, lees: niet iedereen is een keukenprinses ;-). Daarom hebben we de makkelijkste gerechten opgezocht waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt. Deze maakt iedereen zonder moeite. Benieuwd? Lees snel verder! 

1. Puntpaprika gevuld met rijst 

– rode puntpaprika 
– 60 gram rijst 
– 4 eetlepels geraspte kaas

Snijd de puntpaprika doormidden en verwijder de zaadlijsten. Kook vervolgens de rijst gaar. Leg hierna de paprikahelften in een ovenschaal en verdeel de rijst. Strooi er kaas overheen en bak het tien minuten in de oven. 
 

2. Courgettesalade met mozzarella basilicumdressing 

– 1 courgette 
– 100 gram mozzarellaballetjes 
– halve rode paprika 

De courgettesalade is heel makkelijk om te maken. Snijd de courgette in dunne plakjes en de rode paprika in kleine stukken. Gooi deze in een kom bij elkaar met de mozzarellaballetjes. Sprenkel als laatste er wat basilicumdressing overheen. 
 

3. Paprika met serranoham en ei 

– 1 paprika 
– 2 plakken serranoham 
– 2 eieren 

Halveer de paprika en haal de zaadlijsten eruit. Bekleed vervolgens de paprika met serranoham en breek hierin een eitje. Breng dit op smaak met zout en peper. Bak het hierna in de oven voor 15 tot 20 minuten.
 

4. Groentefriet

– 2 winterpenen
– 1 courgette
– 2 paprika’s 

Verwarm de oven op 220 graden en snij alle groenten in lange stroken. Verdeel de groenten over het bakplaat en besprenkel dit met olie en zout. Rooster de groenten voor ongeveer 30 minuten in de oven totdat ze goudbruin en gaar worden. 
 

5. Avocado en granaatappel salade 

– 1 granaatappel
– 1 avocado 
– 1 ui 

Haal de granaatappel uit elkaar en gooi deze in een kom. Snijd een avocado doormidden, haal de binnenkant eruit en snijd het in dunne plakjes. Als laatste is de ui aan de beurt om in plakjes gesneden te worden. Doe alles vervolgens bij elkaar in een kom en maak een mengseltje met olijfolie, honing, azijn en zout.  Sprenkel dit over je salade heen et voilà je hebt een lekkere salade. 

6. Courgetterollen met geitenkaas

– 1 courgette
– 100 gram geitenkaas 
– zongedroogde tomaten 

Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit een grillpan en grill hierin de courgetteplakken tot ze zacht worden. Snijd de zongedroogde tomaten in dunne reepjes. Meng vervolgens de geitenkaas en de gesneden tomaten met olie, zou en peper in een kom. Pak vervolgens een courgetteplak en leg op het uiteinde de geitenkaasvulling. Rol het hierna op en herhaal dit met de andere courgetteplakken. 
 

7. Garnalen met limoen en knoflook 

– 250 gram garnalen
– 5 teentjes knoflook
– 1 limoen

Pers de teentjes knoflook en limoen in een schaaltje. Meng hier een beetje olie, zout en peper doorheen. Giet de marinade over de garnalen heen en dek het af. Laat het vervolgens een uur marineren. Rijg als laatste de garnalen op een stok en grill ze op de BBQ.  
 

8. Champignons met pesto en kaas 

– 250 gram champignons 
– 4 eetlepels pesto
– 30 gram geraspte kaas 

Verwarm de oven tot 200 graden Celsius. Draai vervolgens de steeltjes uit de champignons. Verdeel het pestomengsel over de champignons, strooi de kaas eroverheen en leg ze in een ovenschaal. Simpel en lekker!

Lees ook:

Bron, bron

Beeld: iStock

Must reads 👀