Zo gaat het nu met de cast van Glee

Films & Series door Linda

Pesterijen, ingewikkelde love triangles en continu geslushied worden met slush puppies, het schoolleven op McKinley High School ging er soms heftig aan toe. Door één reden hadden we allemaal stiekem wel op deze school gewild, namelijk door de Glee Club. Benieuwd hoe het nu met de castleden gaat? Wij hebben het voor je uitgezocht.

Lea Michele (Rachel Berry)

Lea Michele speelde in Glee Rachel Berry, ook wel bekend als the next Barbara Streisand. Na de serie heeft Lea zeker niet stil gezeten en is ze met haar gouden strot doorgegaan als zangeres. Onlangs heeft ze op Instagram aangekondigd dat ze in verwachting is van haar eerste kindje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Lea Michele (@leamichele) op

Cory Monteith (Finn Hudson)

Na afloop van Glee was Cory Monteith nog te zien in de film Monte Carlo, samen met Selena Gomez. Helaas had Cory het in zijn privé-leven erg zwaar. Hij worstelde namelijk met een drugs- en alcoholverslaving. In 2013 overleed de acteur aan een overdosis hiervan. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Cory Monteith 🇨🇦 (@corymonteit) op

Dianna Agron (Quinn Fabray)

Quinn, de leider van het cheerleader team The Cheerios. Haar cheerleader pakje ligt voorlopig in de kast, want de actrice is momenteel druk bezig met het schrijven van haar eigen films. Afgelopen week mocht Dianna 34 kaarsjes uitblazen. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Dianna Agron (@diannaagron) op

Mark Salling (Noah Puckerman)

Na zijn acteerwerk in Glee kwam Mark Salling in de problemen omdat hij in bezit was van kinderporno. Hiervoor zou hij zeven jaar gevangenisstraf krijgen, maar voordat hij dat kon uitzitten, had hij zichzelf al van het leven beroofd. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Glee (@officialglee) op

Chord Overstreet (Sam Evans)

Tijdens Glee heeft deze jongeman met zijn serenades op zijn gitaar velen harten van meiden -waaronder ook die van ons- veroverd. Nu is Chord een muzikant en kun je hem nog steeds horen zingen met zijn gitaar bij de hand. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chord Overstreet (@chordoverstreet) op

Amber Riley (Mercedes Jones)

Mercedes was met haar krachtige stem de powerhouse van de Glee. Niemand kon tegen haar op. Na de serie was het even stil rondom Amber Riley. Gelukkig heeft ze haar passie voor zingen weer gevonden en is ze een Youtube-kanaal begonnen waar ze covers plaatst. Mercedes is back.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Amber Riley (@msamberpriley) op

Chris Colfer (Kurt Hummel)

Chris Colfer speelde Kurt Hummel, de eerste die een slush puppy over zich heen kreeg. Tegenwoordig is Chris een trotse auteur van kinderboeken. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Chris Colfer (@chriscolfer) op

Brittany Pierce (Heather Morris)

In de serie ken je Heather als Brittany Pierce: Cheerleader én het vriendinnetje van Santana. Tegenwoordig heeft de actrice haar acteerwerk op een laag pitje gezet en is ze nu moeder van twee zoons. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Heather Morris (@heatherrelizabethh) op

Santana Lopez (Naya Rivera)

Naya kwam na afloop van Glee in een moeilijke tijd terecht. Naast dat haar zang- en acteercarrière mislukte, werd ze ook nog eens door haar ex-vriend aangeklaagd voor mishandeling. Gelukkig gaat het nu goed met haar en is ze hartstikke blij met haar zoontje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Naya Rivera (@nayarivera) op

Jenna Ushkowitz (Tina Cohen-Chang)

Tina kun je in de serie vast nog herinneren als het meisje met een unieke gothic style. Net als co-actrice Heather, neemt Jenna voorlopig afstand van haar acteercarrière. In plaats daarvan is ze nu begonnen met een eigen podcast-show. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jenna Ushkowitz (@jennaushkowitz) op

Mike Chang (Harry Shum Jr.)

Zwijmelend zaten we voor de buis wanneer Mike weer zijn wasbordje liet zien. Na Glee heeft Harry Shum Jr. enkele rollen gescoord in verschillende films en series, waaronder ook Step Up 3D en Crazy Rich Asians. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Harry Shum Jr (@harryshumjr) op

Kevin Mchale (Artie Abrams)

Kevin Mchale was in Glee bekend om zijn rol als Artie Abrams: de 'nerd' in de rolstoel, maar die van niemand afhankelijk wilde zijn. Kevin heeft sinds Glee gestopt met acteren. Wel was hij in 2011 nog te zien in de Last Friday Night-videoclip van Katy Perry. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Kevin McHale (@kevinmchale) op

Matthew Morrison (Will Schuester) 

Matthew Morrison speelde in Glee Will Schuester, onder de leerlingen ook wel bekend als de hippe zangdocent. Tegenwoordig heeft hij zijn baan als 'leraar' ingeruild voor musicalster en fulltime vader. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A little throwback from the cave of wonders

Een bericht gedeeld door Matthew Morrison (@matthewmorrison) op

Jane Lynch (Sue Sylvester)

Sue Sylvester, de gymdocent waarmee we allemaal een haat-liefde relatie mee hadden. Stiekem konden we af en toe wel lachen om haar scherpe opmerkingen. Na afloop van Glee was Jane Lynch vooral te horen als voice-over in verschillende tekenfilms zoals Shrek Forever After en Wreck-It Ralph. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Jane Lynch (@janelynchofficial) op

Beeld: Getty Images