Health

Last van een quarantaine dip? Dit moet je doen

De dagen in quarantaine lijken soms weken te duren en je energielevel is zelf in quarantaine gegaan, want die heb je al een poos niet meer gezien. Je merkt dat je last hebt van een dip. Geloof ons, je bent niet de enige, maar met de volgende tips krijg je jezelf er zo weer bovenop.

♥ Probeer nieuwe dingen
Trek te stoute schoenen aan en ga oefenen met koken, volg de online tango-lessen of leer haken, er is voor elk wat wils. Nieuwe hobby-inspiratie nodig? Klik hier en lees waar celebs graag hun vrije tijd in steken. 

♥ (Extreme) home make over
Het vernieuwen van je woning kan een hoop positieve energie met zich meebrengen. Van een nieuw kleurtje op de muur, tot nieuwe meubels of je huis pimpen met vette IKEA-hacks. Het simpelweg herinrichten van kamers kan zelfs al voelen als een frisse start. Je kunt het zo gek maken als je wil en je bent ook nog eens lekker actief.

♥ Ga naar buiten
Als je in een dipje zit wil je natuurlijk het liefst op de bank blijven liggen, waarbij je enige beweging je swipende vingers zijn op je smartphone. Na een dag niks doen voel je je vaak nog suffer dan eerst. Ga naar buiten, al is het maar naar de overkant van de straat en neem je eens even heel diep adem. De zon op je bol en frisse lucht is de perfecte oppepper. Wedden dat je na een blokje om in het zonnetje je nóg frisser voelt?

♥ Luister naar je lijf
Komt jouw dipje vooral in vlagen? Let dan eens op hoe je je lichamelijk voelt. Valt er iets op, zoals een snellere ademhalding, droge mond of heb je last van je maag? Wellicht heeft je lichaam vocht en voeding nodig en heb je dit niet eens door, waardoor je een inkakt en je mood achteruit gaat.
Vrouw op bank met quarantaine dip
♥ Blijf voor jezelf zorgen
Geniet van de extra vrije tijd en gebruik deze tijd om jezelf op plek één te zetten. Het is nu verleidelijk om die Ben & Jerry pot leeg te scheppen met als toetje een zak chips, maar juist in een dip is het belangrijk om gezond te blijven. Wanneer je namelijk gezond eet, ga je je meteen lekkerder in je vel voelen. Dus: pak gezonde snacks, laat het bad volstromen, verwen jezelf met maskers en zet je favoriete serie op. 

♥ De thuiswerkdip
Terwijl je het eerst heerlijk vond om thuis te werken in alle rust en zonder geforceerde koffiezetapparaat-gesprekken, kun je na al deze weken je draai niet meer vinden. Je mist zelfs de onnozele gesprekken met je collega's en het hele huis stofzuigen klinkt nog beter dan nog een poging wagen om je te concentreren. De oplossing: spreek met je favo collega af om eens in de zoveel dagen ''samen'' te werken via videobellen. Op deze manier kunnen jullie elkaar motiveren. Zie het als bij elkaar aan tafel schuiven, maar dan natuurlijk digitaal.

♥ Het gaat over
Dit voelt natuurlijk to-taal niet zo, maar de maatregelen versoepelen zich langzaam. Leef vooral dag tot dag en maak vooral geen week- of maandplannen. Op deze manier creëer je voor jezelf geen eindeloze tunnel. 

♥ We're in this together
Alhoewel het soms ontzettend alleen voelt, doen we dit tenslotte met z'n allen. Realiseer je dat je niet de enige bent die momenteel in een dip zit en durf een vriend(in) op te bellen en praat erover. Wie weet zit je vriend(in) net zo in haar of zijn vel als jij, maar durft hier ook niet over te praten. Uit in je vriendenkring dat je in een dipje zit en help bij elkaar weer een glimlach op het gezicht.
Tieners videobellen
Bron: gezondheidsnet.nl,voort.com, sochicken.nl  | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved