Beauty

No Poo-challenge: dit is wat er gebeurt als jij jouw haar minder vaak wast

Je bent waarschijnlijk gewend om je haren minimaal één a twee keer in de week te wassen. Dat is in ieder geval al beter dan elke dag! Quarantaine kan je gebruiken om je haar een keer over te laten aan de natuur, de No Poo-challenge. Maar wat gebeurt er precies als jij jouw haren zonder shampoo wast? Lees vooral verder als je daar het antwoord op wil weten.

De No Poo-challenge

Ken jij de No Poo-challenge al? Een paar jaar geleden ging deze methode viral. Het is heel simpel: je wast je haren zonder shampoo, dus alleen met water. Het is beter voor je hoofdhuid. Je gebruikt namelijk geen chemische middelen, zoals het bekende sulfaat wat bijna in alle shampoos zit. Je geeft je haar eindelijk rust. Er zijn zelfs mensen die zeggen dat je haar er glanzender en zachter van wordt. Vind je je haar toch te vet? Je kan dan kiezen voor de vervangende middelen: baksoda en azijn. Je kan ook kiezen om deze producten te gebruiken om jouw haren in een goede staat te houden. Op YouTube zijn er talloze filmpjes over de No Poo-challenge te vinden.

Zoals onder andere deze video:

Waarom geen shampoo?

Zoals je net al las, is het beter voor je hoofdhuid, maar niet alleen die zorgt voor een positief resultaat. Ook je huid van je gezicht kan zuiverder worden, omdat het vaak wassen met shampoo ook jouw huid beïnvloedt. Daarnaast geef je veel minder geld uit en is het goed voor het milieu. Je vervuilt namelijk veel minder het water met chemische middelen. Goede redenen om te beginnen toch? Zal je denken... 

Nadelen van het wassen van je haar zonder shampoo

1. Je haar wordt vet 
Dit heb je vast en zeker zelf ook al uitgevonden. Als jij een paar weken jouw haren niet met shampoo wast, dan wordt het al gauw vet. Vet haar ontstaat door een grote productie talg. Het gaat hangen en je hebt minder volume. Dit is waarschijnlijk een kwestie van doorzetten.

Vrouw haar vet

2. Jeukende hoofdhuid
De talg in je haarzakje kan er ook voor zorgen dat het een jeuk-effect geeft. Op dat moment is het haar ook wat stugger en doffer.

3. Je haar wordt stroef door het vuil
Je haar borstelen wordt naarmate je minder wast, steeds stroever omdat het vuil en vet gaat ophopen op jouw hoofdhuid. Wat het moeilijker maakt om in een keer door je haren te borstelen.

4. Het kan gaan stinken
Ja, ook jouw haren kunnen vies gaan ruiken. Op de huid van je schedel zitten namelijk zweetklieren. Niet alleen in je oksels dus... Een beetje droogshampoo is hierbij natuurlijk wel een oplossing.
 

Je haren niet wassen is misschien wel het proberen waard, maar je kan het ook gewoon bij twee keer per week laten. Was jij al minder vaak je haar? Kijk hier of jij jezelf herkent in deze gedachten.

Bron: Mens-en-Gezondheid.infonu.nl, Gezondheidsnet.nl | Beeld: iStock

LOVE dit artikel
0 meiden hebben deze blog geloved